Terug naar Bug in WhatsApp vreet opslagruimte – dit moet je weten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Bug in WhatsApp vreet opslagruimte – dit moet je weten

Door Sven Lamers4 maart 2016 14:552 min. leestijd0

Update: In de App Store is een nieuwe versie (2.12.15) van WhatsApp verschenen die het probleem oplost. Snel updaten dus!

Er zit een bug in de nieuwste versie van WhatsApp. Gebruikers die naar versie 2.12.14 hebben geüpdatet, klagen erover dat de opslagruimte van hun iPhone snel volloopt – hoewel ze niets bijzonders aan het doen zijn. Na een tijdje verschijnt dan ook de melding dat de iPhone opslag vol is en je meer ruimte moet maken om de app te kunnen gebruiken.

WhatsApp-vol

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Foutje in WhatsApp

Apple-support heeft al bevestigd dat het probleem met WhatsApp te maken heeft. De nieuwste versie van de populaire messenger bevat een foutje waardoor de app gegevens opslaat op plekken in het systeem waar het normaal gesproken geen toegang heeft. Daarom is onder ‘Voorkeuren>Opslag en iCloud-gebruik’ ook niet te zien dat de app de boosdoener is die de opslagruimte in beslag neemt.

Mogelijke oplossing

Op meerdere plekken lezen we dat er een tijdelijke workaround is om de opslagruimte weer terug te krijgen. Eerst maak je in WhatsApp een iCloud-reservekopie van je conversaties. Vervolgens verwijder je de app en installeer je hem direct opnieuw. Ten slotte zet je de reservekopie terug. Na een tijdje moet je de hele procedure echter herhalen, want totdat een update komt, blijft de app de opslagruimte opvreten.

Tweede probleem in één week

Begin van de week was er al een storing bij WhatsApp waardoor gebruikers geen of alleen moeilijk berichten konden versturen en ontvangen. De update kwam eind februari uit en moest eigenlijk het versturen van bestanden gemakkelijker maken. Sinds kort is dezelfde update voor WhatsApp ook beschikbaar voor Android. Deze versie lijkt echter geen last te hebben van de opslag vretende bug.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar