Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

Bug in WhatsApp vreet opslagruimte – dit moet je weten

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
WhatsApp-vol


Lees verder na de advertentie

Update: In de App Store is een nieuwe versie (2.12.15) van WhatsApp verschenen die het probleem oplost. Snel updaten dus!

Er zit een bug in de nieuwste versie van WhatsApp. Gebruikers die naar versie 2.12.14 hebben geüpdatet, klagen erover dat de opslagruimte van hun iPhone snel volloopt – hoewel ze niets bijzonders aan het doen zijn. Na een tijdje verschijnt dan ook de melding dat de iPhone opslag vol is en je meer ruimte moet maken om de app te kunnen gebruiken.

Foutje in WhatsApp

Apple-support heeft al bevestigd dat het probleem met WhatsApp te maken heeft. De nieuwste versie van de populaire messenger bevat een foutje waardoor de app gegevens opslaat op plekken in het systeem waar het normaal gesproken geen toegang heeft. Daarom is onder ‘Voorkeuren>Opslag en iCloud-gebruik’ ook niet te zien dat de app de boosdoener is die de opslagruimte in beslag neemt.

Mogelijke oplossing

Op meerdere plekken lezen we dat er een tijdelijke workaround is om de opslagruimte weer terug te krijgen. Eerst maak je in WhatsApp een iCloud-reservekopie van je conversaties. Vervolgens verwijder je de app en installeer je hem direct opnieuw. Ten slotte zet je de reservekopie terug. Na een tijdje moet je de hele procedure echter herhalen, want totdat een update komt, blijft de app de opslagruimte opvreten.

Tweede probleem in één week


kooptip

Begin van de week was er al een storing bij WhatsApp waardoor gebruikers geen of alleen moeilijk berichten konden versturen en ontvangen. De update kwam eind februari uit en moest eigenlijk het versturen van bestanden gemakkelijker maken. Sinds kort is dezelfde update voor WhatsApp ook beschikbaar voor Android. Deze versie lijkt echter geen last te hebben van de opslag vretende bug.