Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple Watch Series 7 meet straks ook bloedsuikerwaarden’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
bloedsuiker meten Apple Watch


Lees verder na de advertentie

De Apple Watch kreeg er in de afgelopen jaren een paar belangrijke gezondheidsfuncties bij. Het is inmiddels mogelijk om een hartfilmpje (ECG) te maken en het zuurstofgehalte in je bloed te meten. Dit jaar voegt Apple weer iets nieuws toe: de Apple Watch Series 7 zou een sensor krijgen die de bloedsuikerwaarden meet.

Bloedsuiker meten met Apple Watch

Het gerucht komt van het Koreaanse ETNews. Zij hebben het in een artikel vooral over een bloedsuikersensor van Samsung, die het bedrijf wil toevoegen aan de nog te verschijnen Galaxy Watch 4. Maar het wisselend betrouwbare ETNews heeft ook informatie dat Apple een soortgelijke sensor in de maak heeft voor de Apple Watch Series 7.

Zo’n sensor zou een enorme uitkomst zijn voor mensen met diabetes. Normaal gesproken is het voor het meten van de bloeddsuiker nodig om te prikken, waarbij een druppel bloed vrijkomt. Of anders met glucose monitoring (CGM), waarbij de bloedsuiker met geïmplanteerde sensoren wordt gemeten.

Met de nieuwe Apple Watch zijn de stijgingen of dalingen van de bloedsuiker simpelweg waar te nemen via een app. Dit gebeurt met een niet-invasieve optische sensor die onder de Watch zit. Het is niet duidelijk of Apple daarvoor de bestaande infraroodsensor gebruikt, of een nieuwe sensor ontwikkelt.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Er wordt nog gewerkt aan de betrouwbaarheid en stabiliteit van de bloedsuikermeting, schrijft ETNews. Mogelijk zien we de gezondheidsfunctie dus terug bij de Apple Watch Series 7, die waarschijnlijk tijdens een Apple-event in september wordt aangekondigd.

Gezondheidsfuncties

Mocht het meten van de bloedsuiker met de Apple Watch er komen, dan beschikt het klokje over behoorlijk wat gezondheidsfuncties. Nu heeft de Apple Watch al meer gezondheidsfeatures dan welke smartwatch ook. Dit zijn ze bij de Apple Watch Series 6, die verkrijgbaar is voor € 429:

  • Hartslagmeter
  • ECG-app (hartfilmpje)
  • Waarschuwing bij hoge of lage hartslag
  • Waarschuwing bij onregelmatige hartslag
  • Valdetectie (nooddiensten worden na harde val gebeld)
  • Saturatie-app (voor het meten van zuurstofgehalte in bloed)

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: ETNews