Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Consumer Reports: iPhone X heeft beste smartphone camera

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone x camera


Lees verder na de advertentie

Als het gaat om de camera, steekt de iPhone met kop en schouders boven de modellen van Samsung uit, zo oordeelt Consumer Reports. Het onafhankelijke Amerikaanse testbureau betitelt de camera van de iPhone X als beste smartphone camera en andere iPhone-toestellen doen het ook goed in de lijst.

iPhone X heeft beste smartphone camera

Consumer Reports voelde de zes nieuwste iPhones en de vier nieuwste Galaxy-toestellen aan de tand. De smartphones werden onder meer beoordeeld op basis van resolutie, ruis, kleurnauwkeurigheid en dynamisch bereik.

De iPhone X bleek de beste te zijn. Het vlaggenschip van Apple heeft twee verticale 12-megapixel lenzen. Eén daarvan is een groothoeklens met een diafragma van ƒ/1.8. De andere is een telelens met een f-waarde van 2.4. Allebei hebben ze een optische beeldstabilisatie, wat een unicum is voor de iPhone.

De top drie wordt gecompleteerd door twee andere iPhone-modellen: de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Het testbureau beschreef de videokwaliteit van de iPhone 8 als ‘uitstekend’, zijn grote broer werd als ‘erg goed bestempeld’. Waarom de iPhone 8 beter scoort dan het Plus-model, beschrijf Consumer Reports niet.

Top tien beste smartphone camera’s


kooptip

Dit is de volledige lijst:

  1. Apple iPhone X
  2. Apple iPhone 8
  3. Apple iPhone 8 Plus
  4. Samsung Galaxy S8 +
  5. Apple iPhone 7
  6. 
Apple iPhone 6s Plus
  7. Samsung Galaxy S8
  8. 
Samsung Galaxy Note8
  9. 
Apple iPhone 7 Plus
  10. Samsung Galaxy S8 Active

Anti-Apple

Dat Apple zo goed scoort in de lijst is een beetje onverwachts. Het testbureau wordt in Amerika gezien als anti-Apple. In december beschouwde het de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8+ als beste smartphones. De iPhone X moest het doen met een negende plek.

Vooral bij een tuimeltest van Consumer Reports bracht de iPhone X het er niet goed vanaf. Daarnaast was de consumentenbond niet erg te spreken over de levensduur van de batterij. In de batterijtest ging het toestel 19,5 uur mee. Dat was beduidend minder lang dan de Samsung Galaxy S8 (27 uur) en ook de iPhone 8 Plus deed het met 21 uur beter.