Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Dit zijn de beste artiesten en podcasts van 2021 (volgens Apple)

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple beste audio 2021 The Weeknd

Gister bracht Apple een ode aan niet één, maar twee verschillende audio-gerichte mediavormen. Op Apple Newsroom werd namelijk eerst een bericht over de winnaars van de Apple Music Awards van 2021 geplaatst, waarin de beste artiesten van het jaar werden bekroond. Een paar uur later volgde alweer een bericht over de beste podcasts van dat jaar. In dit artikel combineren we de twee en presenteren we: het beste van audio uit 2021 (volgens Apple).


Lees verder na de advertentie

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple Music Awards 2021

Slechts een handjevol prijzen werden uitgereikt tijdens de 2021 Apple Music Awards. De meest prestigieuze award ging naar R&B-zanger The Weeknd. Apple bekroonde hem namelijk tot Beste Artiest van het Jaar. Toevallig is hij niet de enige R&B-artiest op de lijst, aangezien Beste Songwriter van het Jaar naar zangeres H.E.R. ging.

Toch gingen veruit de meeste prijzen naar nieuwkomer Olivia Rodrigo. Zij mocht namelijk niet een, niet twee, maar drie trofeeën in ontvangst nemen. Dit zijn: Beste Nieuwe Artiest van het Jaar, Beste Album van het Jaar (voor ‘SOUR’), en Beste Nummer van het Jaar (voor ‘Drivers License’).

Apple Music Awards 2021

Daarnaast werden er nog een aantal muzikanten bekroond tot de beste Regionale Artiesten van het Jaar. Dit betreft de volgende vijf: Wizkid (Afrika), Aya Nakamura (Frankrijk), RIN (Duitsland), Official HIGE DANdism (Japan) en Scriptonite (Rusland).

Wil je meer weten? Klik dan hier om meer over de artiesten te weten te komen. Of ontdek wat er nou zo speciaal is aan de trofeeën.

De beste Podcasts van 2021

Apple beste audio 2021 Maya Shankar

Voor de beste Podcasts is geen specifieke prijs uitgereikt, maar Newsroom heeft wel een artikel over de beste podcasts van 2021 geplaatst. In dit geval ging de hoofdprijs naar Maya Shankar. Zij mag de titel ‘Beste show van het Jaar’ toe-eigenen dankzij haar podcast ‘A Slight Change of Plans‘. Hierin praat ze met haar gasten over grote veranderingen in het leven van zowel de sprekers als de luisteraars.

Nieuwkomer van het Jaar gaat naar ‘Anything for Selena‘ van podcastmaker Marcia Garcia. In haar podcast staat ‘het bestaan’ centraal, maar wel met een twist. Ze doet dit namelijk in verhouding tot haar idool, de Amerikaanse artiest Selena Quintanilla. Zij werd in 1995 op 23-jarige leeftijd vermoord. Garcia heeft dus met de podcast en haar liefde voor de zangeres haar twee passies gecombineerd.

Ook geïnteresseerd in de podcasts? Op Apple Newsroom ontdek je welke shows in het zonnetje werden gezet.

Bronnen: Apple Newsroom (1) & (2)


kooptip