Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple kondigt eerste Apple Music Awards aan – met een speciale trofee

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Apple Music Award


Lees verder na de advertentie

Aanstaande donderdagochtend, om 3.30 uur, houdt Apple voor het eerst de Apple Music Awards. Dat event wordt live gestreamd vanuit het Steve Jobs Theater en onder meer mag je een exclusief optreden van zangeres Billie Eilish verwachten. Zij gaat er ook meteen vandoor met de prijs als ‘Artiest van het Jaar’. De Apple Grammys – zoals we de awards hier op de redactie al noemen – lijken een beetje de opvolger van het Apple Music Festival (eerst iTunes Festival) dat in september 2017 werd opgeheven.

Apple Music Billie Eilish

Apple Music Awards

De belangrijkste winnaars van de Apple Music Awards zijn al bekendgemaakt. Zoals gezegd krijgt de zeventienjarige Billie Eilish de prijs als ‘Artiest van het Jaar’, en ‘Breakthrough Artiest van het Jaar’ wordt de Amerikaanse zangeres Lizzo, bekend van het liedje ‘Juice’. Country-rapper Lil Nas X krijgt de prijs voor ‘Song van het jaar’ met zijn nummer ‘Old Town Road.

De prijs


kooptip

Een award-show voor muziek is in principe niet super spannend – er bestaan al genoeg andere – maar de trofee die de artiesten krijgen is dat wel. Elke trofee bevat een silicium wafer die tussen gepolijst glas en geanodiseerd aluminium zit. De wafers hebben exact de grootte van een 12-inch elpee en zijn slechts één nanometer dik. Koperlagen vormen een connectie tussen miljarden transistors. Het heeft maanden geduurd om deze prijzen te maken en het resultaat mag er zijn – die de afbeelding hieronder.

Bron: Apple Newsroom