Terug naar Bellen met de iPad? Het kan!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Bellen met de iPad? Het kan!

Door Daan Jeuken13 december 2010 11:503 min. leestijd8

Update: Sinds iOS 7 is het ook mogelijk om gratis audiogesprekken te voeren met FaceTime. Hoe je dat doet lees je in onze iTip.

De iPad werd bij zijn introductie ‘een grote iPhone waarmee je niet kunt bellen’ genoemd. Dit was natuurlijk altijd al kort door de bocht, maar dankzij de gratis app Viber is het ook nog eens onwaar. Viber geeft je namelijk de mogelijkheid te bellen over het WiFi- of 3G-netwerk. Dit betekent dus dat je met de iPad kunt bellen. Ook voor iPhone bezitters is het leuk, want die hoge abonnementskosten kunnen nu flink omlaag.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Hoe werkt het?
Viber is een iPhone-app, die je dus ook op de iPad kunt installeren. Allereerst moet je Viber activeren met je mobiele nummer, maar dit kan net zo goed op je iPhone als op je iPad. Als je je telefoonnummer hebt ingevoerd krijg je een activatiecode toegesms’t (op je telefoon dus) en als je deze intoetst ben je klaar.

Enige haak of oog dat nog aan Viber kleeft is dat je alleen kunt bellen naar andere mensen die de app hebben geïnstalleerd. Viber speurt je adresboek af en geeft zelf aan wie je Viber-contacten zijn. Momenteel zijn dat nog alleen de iPhone-gebruikers, maar de Android- en Blackberry-versies komen eraan.

Skype?

Viber is dus bellen via WiFi en 3G, maar is dat dan niet hetzelfde als Skype? Het antwoord is: nee. Net als met Skype kun je in Viber alleen bellen naar de mensen met een account. Viber geeft echter in je lijst met contactpersonen aan wie een Viber-account heeft, terwijl je in Skype alleen de contactpersonen ziet die je hebt toegevoegd. Het belangrijkste verschil is echter dat je alleen kunt Skypen met mensen die zijn aangemeld, een soort Messenger dus. Met Viber kun je iedereen met het programma bellen, of ze Viber nu aan hebben staan of niet.

Weg met dat dure abonnement
Momenteel staan er, tenminste in mijn adressenboek, nog niet zo gek veel Viber-mensen. Maar hier zal waarschijnlijk snel verandering in komen, zeker als ook Android- en Blackberry-gebruikers ermee aan de haal kunnen. Hier zullen de providers niet zo blij mee zijn, want hoe meer je ‘Vibert’, hoe minder belminuten je nodig hebt. En dus kunnen de belminuten in het abonnement flink omlaag. En met WhatsApp (de app die eigenlijk hetzelfde doet, maar dan met sms’jes) kan ook de sms-bundel flink omlaag. Dat scheelt in de portemonnee. Hadden we al gezegd dat Viber gratis is?

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

8
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Lulu
Lezer
Lulu

Ga het meteen uitproberen :)!!

ArjanB
Lezer
ArjanB

Oke, knalgoeie tip. Direct geinstalleerd. Het was alleen niet mogelijk om deze app te gebruiken zonder je huidige adressenbestand te integreren. Nu maakt het mij niet veel uit maar mensen in mijn adressenbestand kunnen dus in de database van de appmaker terecht komen. Ik weet dat de applestore vrij streng is maar hoe zit dit?

dolittle
Lezer
dolittle

Voor €5,74 / maand kan ik met Skype via mijn iphone onbeperkt naar vaste nummers in NL bellen. Kan Viber dat ook?

gerard bakker
Lezer
gerard bakker

Hoezo net als in Skype alleen bellen naar mensen met een account? In Skype kun je voor heel lage tarieven internationaal bellen naar een vast of mobiel nummer.

Monex
Lezer
Monex

Viber lijkt weinig nieuws te bieden als je Skype Fringe of andere VoIP-applicaties gebruikt. Het Viber-adresboek bevat al je contacten ook mensen die geen Viber-account hebben en dat is nu nog het gros van de wereldbevolking .

Hans
Lezer
Hans

Heb Viber op iPhone en iPad geïnstalleerd. Nu werkt ie op iPad en niet op iPhone? Vreemd toch

franklin S.
Lezer
franklin S.

Is dit gratis want ik gebruik momenteel skype

Daan
Lezer
Daan

Het is gratis ja. En sinds kort kun je ook gratis smssen.