Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Bellen met de iPad? Het kan!

Auteur: Daan Jeuken
8 reacties


Lees verder na de advertentie

Update: Sinds iOS 7 is het ook mogelijk om gratis audiogesprekken te voeren met FaceTime. Hoe je dat doet lees je in onze iTip.

De iPad werd bij zijn introductie ‘een grote iPhone waarmee je niet kunt bellen’ genoemd. Dit was natuurlijk altijd al kort door de bocht, maar dankzij de gratis app Viber is het ook nog eens onwaar. Viber geeft je namelijk de mogelijkheid te bellen over het WiFi- of 3G-netwerk. Dit betekent dus dat je met de iPad kunt bellen. Ook voor iPhone bezitters is het leuk, want die hoge abonnementskosten kunnen nu flink omlaag.

Hoe werkt het?
Viber is een iPhone-app, die je dus ook op de iPad kunt installeren. Allereerst moet je Viber activeren met je mobiele nummer, maar dit kan net zo goed op je iPhone als op je iPad. Als je je telefoonnummer hebt ingevoerd krijg je een activatiecode toegesms’t (op je telefoon dus) en als je deze intoetst ben je klaar.

Enige haak of oog dat nog aan Viber kleeft is dat je alleen kunt bellen naar andere mensen die de app hebben geïnstalleerd. Viber speurt je adresboek af en geeft zelf aan wie je Viber-contacten zijn. Momenteel zijn dat nog alleen de iPhone-gebruikers, maar de Android- en Blackberry-versies komen eraan.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Skype?

Viber is dus bellen via WiFi en 3G, maar is dat dan niet hetzelfde als Skype? Het antwoord is: nee. Net als met Skype kun je in Viber alleen bellen naar de mensen met een account. Viber geeft echter in je lijst met contactpersonen aan wie een Viber-account heeft, terwijl je in Skype alleen de contactpersonen ziet die je hebt toegevoegd. Het belangrijkste verschil is echter dat je alleen kunt Skypen met mensen die zijn aangemeld, een soort Messenger dus. Met Viber kun je iedereen met het programma bellen, of ze Viber nu aan hebben staan of niet.

Weg met dat dure abonnement
Momenteel staan er, tenminste in mijn adressenboek, nog niet zo gek veel Viber-mensen. Maar hier zal waarschijnlijk snel verandering in komen, zeker als ook Android- en Blackberry-gebruikers ermee aan de haal kunnen. Hier zullen de providers niet zo blij mee zijn, want hoe meer je ‘Vibert’, hoe minder belminuten je nodig hebt. En dus kunnen de belminuten in het abonnement flink omlaag. En met WhatsApp (de app die eigenlijk hetzelfde doet, maar dan met sms’jes) kan ook de sms-bundel flink omlaag. Dat scheelt in de portemonnee. Hadden we al gezegd dat Viber gratis is?