Terug naar Is je iPhone-batterij snel leeg na iOS 12? Je bent lang niet alleen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Is je iPhone-batterij snel leeg na iOS 12? Je bent lang niet alleen

Door Koen van Ekeren27 september 2018 10:413 min. leestijd27

iOS 12 is nu anderhalve week uit. De update heeft allerlei voordelen. Nieuwe functies bijvoorbeeld, zoals Schermtijd. Ook laden apps sneller en werkt het toetsenbord vloeiender. Maar lang niet iedereen is blij met de nieuwe software: op Twitter klagen iPhone-gebruikers massaal over de batterij van de iPhone.

Batterij iPhone snel leeg

Batterij iPhone snel leeg

Het nieuwe besturingssysteem loopt niet over van de nieuwe functies. Tijdens de ontwikkeling van iOS 12 concentreerde Apple zich meer dan ooit op stabiliteit. Dat werpt zijn vruchten af: in tegenstelling tot vorig jaar blijft de nieuwe software bespaard van allerlei bugs en beveiligingsproblemen.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Veel iPhone-gebruikers maken echter melding van een snel leegtrekkende batterij. ‘Enige verandering is dat mijn batterij sneller leeg loopt. Verder nog niets bijzonders gemerkt’, schrijft een gebruiker op Twitter. Ook de iPhone-accu van Twitteraar Gabrielle heeft het zwaar te verduren. ‘Mijn batterij loopt sneller leeg dan iemand met buikgriep’, schrijft ze.

Heb je ook problemen met de batterij van je telefoon na iOS 12? Laat dan onder dit bericht een reactie achter.

Het grote iPad & iPhone boek 2019
Het grote iPad & iPhone boek 2019
Editie iOS 12

Klachten over de accu van de iPhone zijn overigens een jaarlijks terugkerende tendens; ook na de release van iOS 11 was het raak. Bij grote updates voert de iPhone allerlei processen op de achtergrond uit, waardoor de iPhone-batterij sneller leeg gaat. Mochten de klachten wekenlang aanhouden, dan kun je het volgende doen om de accuduur van je iPhone op te vijzelen:

Tips

  1. Check welke app de grote boosdoener is van je leegtrekkende batterij. Dit zie je via ‘Instellingen>Batterij’. Bovenaan worden de apps weergegeven die het meeste van je batterij vragen. Die apps kun je wellicht beter wat vaker links laten liggen …
  2. Schakel de energiebesparingsmodus in. Taken zoals het ophalen van de mail, het verversen van apps op de achtergrond en het automatisch downloaden van apps worden dan bijvoorbeeld uitgeschakeld. Je activeert de modus door het Bedieningspaneel te openen en op het Batterij-icoon te tikken.
  3. Zet de helderheid van je scherm wat lager: dit kan veel uitmaken voor je batterijverbruik. Net als de voorgaande tip doe je dit via het Bedieningspaneel. Hier veeg je de schuif met het zonnetje naar beneden.
  4. Schakel locatievoorzieningen uit, want gps vreet enorm aan je batterij. Dit stel je in via ‘Instellingen>Privacy>Locatievoorzieningen’. Met de bovenste schuif schakel je locatievoorzieningen in één klap voor alle apps uit.
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 12
Bekijk dit dossier

27
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Panenkoek
Lezer
Panenkoek

Iphones moeten na een update instellingen opnieuw aanpassen/indelen. Dit vereist meer batterij verbruik. Wacht twee tot drie weken en je leeftijdsduur van je batterij wordt beter.

Anja Anja Vanden Berghe
Lezer
Anja Anja Vanden Berghe

bij mij staat alles uit geen apps geen mail geen wifi en nog gaat mijn batterij op een uur leeg van 100%.dit kan toch niet 🙁 🙁 🙁

Theo Jansen
Lezer
Theo Jansen

Inderdaad, mijn iPhone 6 houdt het amper een halve dag uit, terwijl er niet veel energiesluipers aan staan. Ik weet, dat het telkens na een nieuwe iOS zo werkt, maar deze ronde lijkt extreem

Harm Lamers
Lezer
Harm Lamers

Mijn iPhone 7 houd het maar een uurtje of 7 vol, daarna is het over! Voordat ik iOS 12 had geïnstalleerd, hield hij het met gemak een dag vol.
Fijn zo’n update..

Dirk Vekemans
Lezer
Dirk Vekemans

Zelfde probleem. Batterij van mijn iPhone 7+ houdt het geen 24u meer uit na de update naar iOS 12. Apple duwt me richting Android!

FRank
Lezer
FRank

vind de updates van de laatste tijd niet heel bijzonder boeken werkt niet lekker zo ook foto’s en inderdaad de batterij is snel leeg jammer hoor van apple

JP
Lezer
JP

ook hier na de update binnen een halve dag de (nieuwe!!) batterij leeg, terwijl het gebruik s nachts nihil is en alle applicaties afgesloten zijn… overweeg serieus om definitief terug te gaan naar Android!

Daan
Lezer
Daan

Dit is echt verschrikkelijk. Ik hoop dat ze snel een nieuwe update uitbrengen die zorgt voor een snellere batterijduur op de iphone 7, want anders ga ik serieus kijken naar de aanschaf van een android telefoon.

Apple gebruiker
Lezer
Apple gebruiker

Ik krijg mijn accu niet meer vol Apple had dit nooit moeten doen het lijkt erop dat ik terug naar Android ga.

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Misschien is dit bericht nog relevant voor je (het vervangen van de batterij is de komende weken nog goedkoper). https://www.icreatemagazine.nl/nieuws/iphone-batterij-vervangen-goedkoop/

Zhong
Lezer
Zhong

Bij mij sinds oktober pas plots acheruit gegaan. In rap tempo loopt batterij leeg. Nabij de 17% in eens uit. Wanneer ik tijdig ingrijp door toestel uit/aan te zetten, heb ik weer normaal (hoger) batterij niveau. Hoe is dit mogelijk? Had 2.5 jaar geleden dit dure toestel gekozen om langer mee te willen doen. Dus niet steeds zo snel weer nieuwe te moeten aanschaffen. Moet Apple ons niet compenseren met nieuwe batterij eigenlijk??

Luud
Lezer
Luud

Mijn 6S Plus van 2 jaar oud loopt leeg alsof je de plee doortrekt, vandaag na 6 uurtjes beetje Whattsappen en Spotify streamen van 100 naar 15%. Heel vervelend!!!!

Gerdo
Lezer
Gerdo

Bij mij ook. Heb nu ook bij SIRI dat ik nooit gebruik ALLES uitgezet.

Marjolein
Lezer
Marjolein

Mijn iphone is na een half uur schermtijd leeg. Bij 60% batterij begint ie al langzamer te functioneren en een gesprek voeren is dan al niet meer mogelijk zonder hem aan de stroom te hangen. Ik heb een maand geleden een nieuwe batterij erin laten zetten dus dat is het ook niet. Voor mij nooit meer Iphone. Met mijn Samsung kon ik lekker in de trein van Sittard naar Utrecht een serie kijken en dan had ik op de terugreis nog de helft van de batterijduur over. Dus volgend toestel weer Samsung.

Ellen Aarts
Lezer
Ellen Aarts

Hopelijk doet Apple iets aan het probleem van het vlug leeg lopen van Mn batterij

Leo
Lezer
Leo

Ik had een 6se nu vervangen door een xs snel gaat het wel maar ook de batterij is ook zeer snel leeg?

lezer
Lezer
lezer

voorheen 1 x per dag accu opladen na de update minimaal 2 x, was altijd grote iphone-fan, maar denk dat ik ga overstappen op een samsung of huwaei, die hebben apple ondertusen op alle fronten ingehaald heb ik ondertussen uitgezocht. goodbye apple !

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Ik heb een SE onlangs laten voorzien van een nieuwe batterij, gaat nu weer een paar dagen mee op één batterijlading. Dus wellicht is dat ook een optie? Bij de Instellingen stond overigens dat de oude batterij nog prima in orde was, maar dat bleek toch echt niet zo te zijn.

maarten
Lezer
maarten

Ik heb heb iphone 6 plus. Het is enorm irritant op dit moment. Mijn batterij is nu na een half uur van 100% naar 65% gegaan. En ja de laatste update staat erop. ????

Maaike
Lezer
Maaike

Bij mij loopt de iphone sinds mijn update een paar dagen gelden enorm snel leeg. Vandaag al 3 keer opgeladen terwijl ik er niks bijzonders mee doe. Ook voelt hij gloeiend warm als ik hem oplaad.

Manou
Lezer
Manou

Mijn batterijen is zo snel leeg! Ik moet de telefoon nu 2 keer per dag opladen. Voorheen was dat 1 keer in de 2 dagen. What happend??

Saswar
Lezer
Saswar

Al geruime tijd problemen met batterij, nieuwe geplaatst maar zelfs s nachts loopt ie 40% leeg!! Bizar gewoon.

Judith
Lezer
Judith

Hier hetzelfde probleem. Mijn iPhone 7 loopt ineens ontzettend snel leeg (ik denk door de update laatst), ook na bovenstaande tips. Dat geldt trouwens ook voor de iPhone 10 van mijn vriend, die hij zelfs speciaal heeft aangeschaft vanwege de langere accuduur. Heel vervelend dit. Zeker ook als je bedenkt hoeveel zo’n toestel kost als je hem aanschaft…belachelijk.

Hein
Lezer
Hein

Ook het zelfde probleem bij mijn iphone 10
Bijna niets erop gedaan leeg in een dag.

Carrie
Lezer
Carrie

Zojuist opgeladen, binnen 10 minuten staat batterij percentage al op 60% terwijl de telefoon gewoon op de tafel ligt en ik er NIKS mee doe !!!!!!! Waardeloos !

Ruth
Lezer
Ruth

Heeft iemand een oplossing voor dit ongemak?

S merkx
Lezer
S merkx

Mijn IPhone loopt erg snel leeg na de laatste update