Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Is je iPhone-batterij snel leeg na iOS 12? Je bent lang niet alleen

Auteur: Koen van Ekeren
27 reacties
Batterij iPhone snel leeg


Lees verder na de advertentie

iOS 12 is nu anderhalve week uit. De update heeft allerlei voordelen. Nieuwe functies bijvoorbeeld, zoals Schermtijd. Ook laden apps sneller en werkt het toetsenbord vloeiender. Maar lang niet iedereen is blij met de nieuwe software: op Twitter klagen iPhone-gebruikers massaal over de batterij van de iPhone.

Batterij iPhone snel leeg

Het nieuwe besturingssysteem loopt niet over van de nieuwe functies. Tijdens de ontwikkeling van iOS 12 concentreerde Apple zich meer dan ooit op stabiliteit. Dat werpt zijn vruchten af: in tegenstelling tot vorig jaar blijft de nieuwe software bespaard van allerlei bugs en beveiligingsproblemen.

Veel iPhone-gebruikers maken echter melding van een snel leegtrekkende batterij. ‘Enige verandering is dat mijn batterij sneller leeg loopt. Verder nog niets bijzonders gemerkt’, schrijft een gebruiker op Twitter. Ook de iPhone-accu van Twitteraar Gabrielle heeft het zwaar te verduren. ‘Mijn batterij loopt sneller leeg dan iemand met buikgriep’, schrijft ze.


kooptip

https://twitter.com/Sterretjegaby/status/1042445927896834050

https://twitter.com/MadameDeSable/status/1042365024906473473

https://twitter.com/Robert_Schroer/status/1042451277010096128

https://twitter.com/FR1908GS/status/1042728973359308801

https://twitter.com/IKBENF/status/1044295009518997504

Heb je ook problemen met de batterij van je telefoon na iOS 12? Laat dan onder dit bericht een reactie achter.

Klachten over de accu van de iPhone zijn overigens een jaarlijks terugkerende tendens; ook na de release van iOS 11 was het raak. Bij grote updates voert de iPhone allerlei processen op de achtergrond uit, waardoor de iPhone-batterij sneller leeg gaat. Mochten de klachten wekenlang aanhouden, dan kun je het volgende doen om de accuduur van je iPhone op te vijzelen:

Tips

  1. Check welke app de grote boosdoener is van je leegtrekkende batterij. Dit zie je via ‘Instellingen>Batterij’. Bovenaan worden de apps weergegeven die het meeste van je batterij vragen. Die apps kun je wellicht beter wat vaker links laten liggen …
  2. Schakel de energiebesparingsmodus in. Taken zoals het ophalen van de mail, het verversen van apps op de achtergrond en het automatisch downloaden van apps worden dan bijvoorbeeld uitgeschakeld. Je activeert de modus door het Bedieningspaneel te openen en op het Batterij-icoon te tikken.
  3. Zet de helderheid van je scherm wat lager: dit kan veel uitmaken voor je batterijverbruik. Net als de voorgaande tip doe je dit via het Bedieningspaneel. Hier veeg je de schuif met het zonnetje naar beneden.
  4. Schakel locatievoorzieningen uit, want gps vreet enorm aan je batterij. Dit stel je in via ‘Instellingen>Privacy>Locatievoorzieningen’. Met de bovenste schuif schakel je locatievoorzieningen in één klap voor alle apps uit.