Terug naar Batterij van je AirTag vervangen? In de toekomst niet meer!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Batterij van je AirTag vervangen? In de toekomst niet meer!

Door Ward Edema10 januari 2022 13:372 min. leestijd0

Op de CES is een techniek getoond waarbij het vervangen of opladen van een batterij – bijvoorbeeld van je AirTag of Magic Mouse – niet meer nodig is.

Batterij AirTag vervangen

Zonnecel 2.0

De nieuwe uitvinding komt van niemand minder dan … Samsung! Het gaat om een verbeterde variant van hun SolarCell-techniek. De eerste versie hiervan zit al ingebouwd op de afstandsbedieningen van duurdere Samsung-televisies. Eigenlijk is dit niet meer dan een klein zonnepaneeltje dat de afstandsbediening gedurende de dag oplaadt met zonlicht.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

SolarCell remote

Nu heeft Samsung met de tweede versie van SolarCell een nieuwe manier toegevoegd om de afstandsbediening op te laden: via radiofrequenties. Het gaat hierbij specifiek om de frequentie van Wi-Fi-routers, Bluetooth-apparaten en meer (2,4GHz). De electromagnetische energie van deze frequentie wordt hierbij omgezet in een stroompje.

Open source en AirTag

De nieuwe techniek wordt volgens Samsung ‘open source’, wat betekent dat de werking ervan openbaar wordt gemaakt. Zo kunnen ook andere bedrijven het implementeren in hun producten. Samsung heeft naar eigen zeggen hiervoor gekozen om de e-waste van batterijen op grotere schaal te verminderen.

Apple AirTag hack

Dit betekent dat ook een bedrijf als Apple deze nieuwe oplaadtechniek toe kan passen. Hoewel het niet genoeg stroom oplevert om bijvoorbeeld een iPhone op te laden, zou het wel kunnen werken op een AirTag. Die heeft momenteel nog een vervangbare knoopcelbatterij die ongeveer een jaar mee zou moeten gaan. Het zou dus veel e-waste besparen als het jaarlijks vervangen van de batterij van je AirTag niet meer hoeft.

Andere Apple-producten

De techniek zou ook kunnen werken op andere ‘low-power’ apparaten van Apple. Denk hierbij aan de afstandsbediening van de Apple TV, maar ook de Magic Mouse en het Magic Keyboard.

Of Apple er ook werkelijk voor kiest om de techniek naar z’n producten brengt, is nog afwachten. Het ligt er onder andere aan hoe duur het zal zijn om het te implementeren, en hoe ecologisch vriendelijk de gebruikte materialen zijn.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: iDropNews

 

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirTags
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar