Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Aqara lanceert Smart Lock U200: slim deurslot mét HomeKit

Auteur: iCreate
0 reacties
Aqara Smart Lock U200

Kan je deur een extra veilig slot gebruiken? Dan heeft Aqara zojuist een slimme oplossing voor je gelanceerd: de Aqara Smart Lock U200!

Lees verder na de advertentie

Aqara Smart Lock U200

De Aqara Smart Lock U200 is een slim deurslot à la 2024. Deze gadget is de ultieme oplossing voor slimme toegangscontrole: je hebt geen fysieke sleutel nodig om je deur te ontgrendelen, maar doet dit op een manier naar keuze. Bovendien is de U200 compatibel met Matter (dus ook Apple HomeKit), waardoor het slimme slot perfect geïntegreerd is met diverse smart-home systemen en apparaten.

Aqara smart lock u200

De U200 heeft ondersteuning voor verschillende toegangsmogelijkheden. Een daarvan is Apple Home Key. Dit is een digitale huissleutel in Apple Wallet, die je kunt gebruiken dankzij de NFC-kaart die in het slimme slot zit: open je digitale sleutel op je iPhone of Apple Watch, houd hem voor de U200 en hij gaat vanzelf los. Het slimme slot van Aqara is daarmee een van de eerste Matter-over-Thread-sloten die deze functie ondersteunt.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Handige functies

Aqara smart lock u200

Naast Apple Home Key heeft de U200 nog veel meer geavanceerde beveiligingsfuncties. Zo kun je het slot ook snel openen met de vingerafdrukscanner of door een zelfgekozen pincode in te voeren. Ook kun je gasttoegang beheren door tijdelijke wachtwoorden in te stellen. En heb je (in geval van nood) toch een traditionele sleutel nodig, dan is dit geen enkel probleem. Verder is de Aqara Smart Lock U200 te bedienen met allerlei mobiele apps en spraakassistenten, zoals Aqara Home, Siri, Apple Woning, Alexa, en meer.

Maar er is meer, want de U200 is uitgerust met allerlei slimme modi. Denk aan de Niet Storen-modus, de Doorloopmodus en de Nachtschootmodus. Maar het beste is de nieuwe modus om het slot zo stil mogelijk te ontgrendelen. Er is dan weinig tot geen geluidsoverlast, zodat je je buren niet per ongeluk wakker maakt.

Installatie

Aqara smart lock u200

De Aqara Smart Lock U200 is gemakkelijk te monteren. Om hem te bevestigen, hoef je geen aanpassingen aan je deur(structuur) te maken. Het slimme slot is compatibel met Euro-cilindersloten met een noodfunctie. Ook ondersteunt hij verschillende cilinders, waaronder EU-profielcilinders, geselecteerde Scandi profielcilinders en UK ovale cilinders. Gaat er toch iets fout, dan is er nog een noodfunctie: je kunt het cilinder altijd van buitenaf ontgrendelen met een sleutel, zelfs als er aan de binnenkant een sleutel in het slot zit.

Zelfinstallatie is geen enkel probleem. Je plaatst het slot simpelweg over het bestaande deurslot, en hoeft hem alleen te bevestigen met een schroevendraaier. Geen hogere wiskunde dus. Nieuwe sleutels zijn overigens niet nodig.

Heb je de U200 eenmaal bevestigd en geïnstalleerd, dan gaat hij zo’n zes maanden mee. Daarna is het een kwestie van de Li-Ion batterijen opladen en je kunt weer zes maanden vooruit. Het draadloze toetsenbord dat wordt meegeleverd, werkt bedraad of met AAA-batterijen.

Aqara Smart Lock U200: beschikbaarheid

De Aqara Smart Lock U200 is vanaf nu beschikbaar. Je kunt kiezen uit de kleuren zwart en zilver – ga vooral voor de kleur die het best bij je deur(slot) past. De adviesprijs van het slimme slot bedraagt € 279,99, en voor dat bedrag voel je je toch weer een stuk veiliger in huis.