Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple registreert logo voor ‘xrOS’: dit betekent het

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple bros


Lees verder na de advertentie

Apple heeft een logo voor ‘xrOS’ geregistreerd, maar wat voor mysterieus besturingssysteem is dat, en wat betekent het? Wij leggen het uit.

Apple xrOS

Hoe geheimzinnig Apple ook wil zijn: op een gegeven moment moeten er merknamen geregistreerd worden, en dan is een geheim opeens publiek. Dat geldt ook voor ‘xrOS’, een naam die al eerder geregistreerd werd. Daarvan is nu ook het logo (wordmark) vastgelegd.

Naar verwachting is xrOS het besturingssysteem van de aankomende Apple Reality-bril. Eerst gingen er nog geruchten dat het realityOS zou gaan heten – maar nu wijzen alle hints toch naar xrOS. ‘XR’ is overigens de gangbare term voor mixed reality, oftewel een mix van virtual reality (het vervangen van de realiteit) en augmented reality (het toevoegen aan de realiteit) – en laat Apple’s bril nou net een mixed reality-apparaat zijn.

Veel hints

In de beschrijving bij het vastgelegde logo zijn veel hints te vinden naar Apple’s bril. Zo is het merk geregistreerd voor ‘eyeglass frames’, ‘correcting lenses’, ‘head-mounted displays’ en nog veel meer brilgerelateerde termen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

xrOS logo

Bovendien is het logo vastgelegd door ‘Deep Dive LLC’, een undercovernaam die Apple al vaker heeft gehanteerd. Alles wijst dus naar Apple en zijn eerste mixed reality-headset.

xrOS tijdens WWDC 2023

Naar verwachting kondigt Apple tijdens de WWDC 2023 – het grootste Apple-event van het jaar – zowel de Apple Reality-bril als xrOS aan. Het evenement vindt plaats op 5 juni. Ontwikkelaars kunnen na de aankondiging direct aan de slag met software voor de nieuwe bril, nog voordat hij in het najaar in de winkels ligt. Wil je meer weten over de Apple Reality? Werp een blik op ons Apple Reality-archief!

De registratie van het logo van xrOS geeft het beeld dat Apple er helemaal klaar voor is. En dat geldt ook voor ons! Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws in aanloop naar (en tijdens) de WWDC 2023? Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac en Marcus Kane