Terug naar Apple registreert logo voor ‘xrOS’: dit betekent het
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple registreert logo voor ‘xrOS’: dit betekent het

Door Ward Edema16 mei 2023 09:352 min. leestijd0

Apple heeft een logo voor ‘xrOS’ geregistreerd, maar wat voor mysterieus besturingssysteem is dat, en wat betekent het? Wij leggen het uit.

Apple bros

Apple xrOS

Hoe geheimzinnig Apple ook wil zijn: op een gegeven moment moeten er merknamen geregistreerd worden, en dan is een geheim opeens publiek. Dat geldt ook voor ‘xrOS’, een naam die al eerder geregistreerd werd. Daarvan is nu ook het logo (wordmark) vastgelegd.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Naar verwachting is xrOS het besturingssysteem van de aankomende Apple Reality-bril. Eerst gingen er nog geruchten dat het realityOS zou gaan heten – maar nu wijzen alle hints toch naar xrOS. ‘XR’ is overigens de gangbare term voor mixed reality, oftewel een mix van virtual reality (het vervangen van de realiteit) en augmented reality (het toevoegen aan de realiteit) – en laat Apple’s bril nou net een mixed reality-apparaat zijn.

Veel hints

In de beschrijving bij het vastgelegde logo zijn veel hints te vinden naar Apple’s bril. Zo is het merk geregistreerd voor ‘eyeglass frames’, ‘correcting lenses’, ‘head-mounted displays’ en nog veel meer brilgerelateerde termen.

xrOS logo

Bovendien is het logo vastgelegd door ‘Deep Dive LLC’, een undercovernaam die Apple al vaker heeft gehanteerd. Alles wijst dus naar Apple en zijn eerste mixed reality-headset.

xrOS tijdens WWDC 2023

Naar verwachting kondigt Apple tijdens de WWDC 2023 – het grootste Apple-event van het jaar – zowel de Apple Reality-bril als xrOS aan. Het evenement vindt plaats op 5 juni. Ontwikkelaars kunnen na de aankondiging direct aan de slag met software voor de nieuwe bril, nog voordat hij in het najaar in de winkels ligt. Wil je meer weten over de Apple Reality? Werp een blik op ons Apple Reality-archief!

De registratie van het logo van xrOS geeft het beeld dat Apple er helemaal klaar voor is. En dat geldt ook voor ons! Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws in aanloop naar (en tijdens) de WWDC 2023? Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac en Marcus Kane

 

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar