Terug naar Apple weigert om iMac Pro te repareren
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple weigert om iMac Pro te repareren

Door Sven Lamers18 april 2018 09:212 min. leestijd2

Het is zo gebeurd. Een keer niet opgelet en je peperdure iMac Pro heeft een barst in het scherm. Dat overkwam ook de YouTubers van Linus Tech Tips. Ze hadden de iMac Pro uit elkaar gehaald voor een filmpje, maar bij het in elkaar zetten liet de technicus het scherm vallen. Het resultaat? Onder aan het scherm zat een barst. Geen groot probleem, toch? Je gaat naar de Apple Store, levert je iMac Pro in en na een paar dagen haal je hem weer op en betaal je een fors bedrag. Alleen was dat niet het einde van het verhaal.

iMac Pro

Apple weigerde de reparatie

Eerst leek nog alles goed te gaan. De medewerkers van de Apple Store zeiden dat ze het nieuwe onderdeel wilden bestellen en dat ze dan de reparatie zouden uitvoeren. Na een paar dagen kwam dan ook het verwachte mailtje van Apple. Alleen werd daarin niet gezegd dat de iMac Pro opgehaald kon worden, maar dat Apple weigert om de reparatie uit te voeren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Je leest het goed. Dan koop je een iMac Pro en de fabrikant weigert om reparaties uit te voeren. Zoals Linus Tech Tips in onderstaand filmpje uitlegt – het is alsof je een nieuwe auto koopt, daarmee tegen een lantaarnpaal rijdt en de dealer vervolgens weigert om je auto te repareren … ook al wil je daarvoor betalen!

Bij een derde partij

De medewerkers van de Apple Store hadden wel nog een idee. Bij Apple zelf is het niet mogelijk om de onderdelen te bestellen, maar bij een ‘Apple Authorized Service Provider’ (AASP) wel. Dus namen de mensen van Linus Tech Tips contact op met zo’n AASP. Deze bleek in principe wel de mogelijkheid te hebben om de onderdelen te bestellen, ware het niet dat-ie daarvoor een speciaal Apple Pro-certificaat nodig heeft. En dat certificaat is op het moment nog aan geen enkel AASP verstrekt.

Het echte einde van het verhaal is dus een kapotte iMac Pro met barst in het scherm, en niemand die hem wil (of mag) repareren. Een beetje triest. Eerder bleek overigens ook al dat je een tweede Mac nodig hebt om een iMac Pro te herstellen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iMac
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Floris
Lezer
Floris

TE bizar voor woorden. De toenemende arrogantie die Apple richting haar klanten tentoonspreidt is werkelijk ziekmakend.

BassieB
Lezer
BassieB

Lol toenemende? Altijd al zo geweest.