Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple Watch-verkoopverbod voorlopig van de baan

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch bloeddruk

Het verbod op de twee nieuwste Apple Watch-modellen is na korte tijd weer opgeheven – zij het tijdelijk. Dit betekent dat de horloges nu weer eventjes te koop zijn in de Verenigde Staten. De vraag is echter: voor hoelang nog?

Lees verder na de advertentie

De Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2 mochten sinds vorige week niet meer verkocht worden in de VS. De bloedzuurstofmeter in deze modellen zou inbreuk maken op patenten van het medische bedrijf Masimo. De derde nieuwe Watch van dit jaar, de Apple Watch SE, heeft geen bloedzuurstofmeter en bleef dus sowieso in de verkoop.

Apple belooft update

President Biden had het besluit nog kunnen vetoën, maar deed dit niet. Apple ging razendsnel in beroep tegen de beslissing. En met succes: hierdoor is het verbod nu tijdelijk opgeschort terwijl verdere juridische stappen worden overwogen.

Apple heeft een software-update van watchOS 10 beloofd waarbij er als het ware om de patenten heen wordt gewerkt. Masimo houdt vol dat dit niet voldoende is en dat er hardwarematige aanpassingen nodig zijn. Dat is natuurlijk veel lastiger om op te lossen.

kooptip

In januari weten we meer

Masimo beschuldigt Apple van het weglokken van medewerkers om technologie met betrekking tot bloedzuurstofmonitoring te stelen voor gebruik in de Apple Watch. Deze beschuldigingen leidden tot een diepgaand onderzoek door de International Trade Commission (ITC). Die heeft nu tot 10 januari de tijd om te reageren op Apple’s verzoek om een volledige stopzetting tijdens het beroep.

De juridische strijd tussen Apple en Masimo is dus nog zeker niet voorbij. De toekomst blijft dus nog onzeker totdat verdere uitspraken en beslissingen volgen en het kan nog alle kanten op. Overigens: voorlopig heeft dit nog geen gevolgen voor de verkoop van de Apple Watch in Nederland.

Wil je op de hoogte blijven van deze zaak? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!