Terug naar Binnenkort kun je de Apple Watch updaten zónder iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Binnenkort kun je de Apple Watch updaten zónder iPhone

Door Laura Grootaarts19 juni 2019 11:072 min. leestijd0

Het lijkt erop dat je de Apple Watch binnenkort zelfstandig kunt updaten, zonder dat er nog een iPhone bij komt kijken. Dat blijkt uit de testversie van de nieuwste software voor de Watch: watchOS 6.

Solar Dial

Apple Watch updaten zonder iPhone

Nu nog is het updaten van de Apple Watch een heel gedoe, waarbij je je iPhone constant bij de hand moet hebben. Eerst moet je ervoor zorgen dat je iPhone de meest recente update heeft, daarna kun je via de Watch-app op je telefoon de Apple Watch pas bijwerken. Updaten duurt lang – het liefst zou je ondertussen wat anders willen gaan doen. Maar weglopen met je iPhone kan niet, want dan stopt de update.

Maar uit de watchOS 6 bèta blijkt dat het er binnenkort een stuk minder omslachtig aan toe zal gaan. In feite gaat het straks hetzelfde als het updaten van de iPhone: gewoon over-the-air, te starten vanaf je horloge zelf. Dat blijkt uit screenshots uit de onderstaande tweet.

Er is nog wel een eigenaardigheid binnen het hele proces, die de pret een beetje bederft: om de update definitief van start te laten gaan, moet je nog wél de bijbehorende voorwaarden lezen en accepteren … op de iPhone. Maar goed: dit zou ook een onderdeel van de bèta kunnen zijn en misschien dat Apple dit bij de officiële versie schrapt.

Apple Watch steeds zelfstandiger

Al jaren wordt er geroepen dat de Apple Watch minder afhankelijk zou moeten worden van de iPhone, en het zelfstandig updaten is hierbij een mooie stap. En er zijn meer zaken die de Apple Watch straks zelfstandiger maken: zo krijgt de Apple Watch dit najaar voor het eerst een eigen App Store. Nu nog moet je apps downloaden op je iPhone, waarna de begeleidende app op je Apple Watch verschijnt. Met watchOS 6 worden dus heel wat stappen in de juiste richting gezet.

watchOS 6 is begin deze maand aangekondigd tijdens Apple’s WWDC-keynote, samen met iOS 13 en macOS Catalina. Op dit moment wordt het besturingssysteem getest door ontwikkelaars. De officiële release volgt in september – hopelijk tegelijk met een nieuwe Apple Watch Series 5.

Ontdek de nieuwe functies van watchOS 6!
Bekijk dit dossier
iCreate 116
iCreate 116
Win snel opslagruimte terug op je Mac & iPhone
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
watchOS 6
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar