Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple werkt aan Apple Watch Ultra 2 met nóg groter scherm’

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
Apple Watch Ultra actieknop


Lees verder na de advertentie

Met een kast van 49 mm doet de Apple Watch Ultra zijn naam eer aan. Naar verluidt werkt Apple aan een nieuwe versie die een nog groter scherm heeft. De grotere Apple Watch Ultra 2 zou in 2024 verschijnen.

Rvw_ultra_144

Display Apple Watch Ultra 2024

De Apple Watch Ultra – verschenen in september 2022 – is de beste smartwatch die je kunt kopen. Hij heeft een robuust ontwerp, met een beschermrand van titanium. De batterijduur is ongeëvenaard (36 uur) en de Ultra heeft het meest heldere scherm.

Hij heeft ook een groot display van ongeveer 1,93 inch. Daarmee is de Ultra al aan de lompe kant, maar Apple werkt aan een opvolger die een nog groter scherm heeft. Volgens het doorgaans goed ingevoerde DigiTimes is een nieuwe, grotere Apple Watch Ultra in de maak, met een schermformaat van  2,1 inch.


kooptip

De tweede generatie Apple Watch Ultra zou in 2024 moeten verschijnen. Het is niet voor het eerst dat we dit gerucht horen. Ook analist Jeff Pu van het investeringsbedrijf Haitong International Securities liet eerder weten dat Apple werkt aan een nieuwe high-end Apple Watch, met een groter 2,1-inch scherm.

Nieuw schermtype: micro-led

Zowel DigiTimes als Jeff Pu stelt dat Apple bij de Ultra kiest voor een ander schermtype: micro-led in plaats van oled. Dit scherm moet een nog grotere helderheid mogelijk maken. De huidige Apple Watch Ultra heeft een helderheid tot 2000 nits, twee keer meer dan andere Apple Watches.

Andere voordelen zijn een lager energieverbruik en betere contrastverhouding. Wel zijn de productiekosten van micro-led hoger, dus hopelijk zien we dat niet terug in de prijs.

Wil je meer weten over de robuuste smartwatch van Apple? Bekijk onze Apple Watch Ultra review.