Terug naar ‘Apple werkt aan Apple Watch Ultra 2 met nóg groter scherm’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple werkt aan Apple Watch Ultra 2 met nóg groter scherm’

Door Koen van Ekeren2 februari 2023 10:052 min. leestijd2

Met een kast van 49 mm doet de Apple Watch Ultra zijn naam eer aan. Naar verluidt werkt Apple aan een nieuwe versie die een nog groter scherm heeft. De grotere Apple Watch Ultra 2 zou in 2024 verschijnen.

Rvw_ultra_144

Display Apple Watch Ultra 2024

De Apple Watch Ultra – verschenen in september 2022 – is de beste smartwatch die je kunt kopen. Hij heeft een robuust ontwerp, met een beschermrand van titanium. De batterijduur is ongeëvenaard (36 uur) en de Ultra heeft het meest heldere scherm.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Hij heeft ook een groot display van ongeveer 1,93 inch. Daarmee is de Ultra al aan de lompe kant, maar Apple werkt aan een opvolger die een nog groter scherm heeft. Volgens het doorgaans goed ingevoerde DigiTimes is een nieuwe, grotere Apple Watch Ultra in de maak, met een schermformaat van  2,1 inch.

De tweede generatie Apple Watch Ultra zou in 2024 moeten verschijnen. Het is niet voor het eerst dat we dit gerucht horen. Ook analist Jeff Pu van het investeringsbedrijf Haitong International Securities liet eerder weten dat Apple werkt aan een nieuwe high-end Apple Watch, met een groter 2,1-inch scherm.

Nieuw schermtype: micro-led

Zowel DigiTimes als Jeff Pu stelt dat Apple bij de Ultra kiest voor een ander schermtype: micro-led in plaats van oled. Dit scherm moet een nog grotere helderheid mogelijk maken. De huidige Apple Watch Ultra heeft een helderheid tot 2000 nits, twee keer meer dan andere Apple Watches.

Andere voordelen zijn een lager energieverbruik en betere contrastverhouding. Wel zijn de productiekosten van micro-led hoger, dus hopelijk zien we dat niet terug in de prijs.

Wil je meer weten over de robuuste smartwatch van Apple? Bekijk onze Apple Watch Ultra review.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Cornelia
Lezer
Cornelia

verschenen in september 2023 (?)