Terug naar Apple Watch Series 9 krijgt supersnelle S9-chip (en die is écht nieuw)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Watch Series 9 krijgt supersnelle S9-chip (en die is écht nieuw)

Door Ward Edema9 mei 2023 08:472 min. leestijd0

De Apple Watch Series 9 krijgt een S9-chip, die voor het eerst in drie jaar een snelheidsboost geeft aan de Watch. Dit moet je weten over de snellere processor.

Apple Watch Series 8 Pro

S6, S7 en S8: één pot nat

De Apple Watch Series 6 kreeg in 2020 de upgrade naar de snelle S6-chip. Deze was gebaseerd op de A13-chip uit de iPhone 11, maar dan met minder rekenkernen en een lagere kloksnelheid om te compenseren voor de kleine accu van de Watch.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Sindsdien hebben de Apple Watch Series 7 en 8 respectievelijk de S7- en S8-chip gekregen, maar die waren minder nieuw dan ze klinken. In de basis waren deze chips namelijk gelijk aan de S6 – het was dus niet veel meer dan een naamswijziging.

Apple Watch Series 9 met S9

De Apple Watch Series 9, die we in september van dit jaar verwachten, krijgt volgens de Apple-analist Mark Gurman nu wel écht een nieuwe chip: de S9. Deze is niet langer gebaseerd op de A13-chip, maar op de veel snellere en efficiëntere A15-chip uit de iPhone 13 en iPhone 14.

Apple Watch Series 8 design

Hierdoor wordt de Apple Watch Series 9 zo’n 20 tot 30 procent sneller dan zijn voorganger. En de kans is groot dat Apple deze power ook echt gaat gebruiken: in watchOS 10 wil Apple namelijk een totaal nieuwe interface introduceren waarin interactieve widgets centraal staan. Overigens zal de accuduur van de nieuwe Watch door de komst van de S9 iets langer worden.

Verdere stilte

De Apple Watch Series 9 is verder nog niet echt opgepakt door de geruchtenmolen die we bij Apple altijd gewend zijn: naast de nieuwere chip is er vrijwel niks bekend over het nieuwe model. Het zou kunnen dat het om een erg bescheiden update gaat, en dat Apple zich dit jaar meer richt op grote veranderingen in de software van de Watch.

Hoe dan ook weten we op 5 juni 2023 al meer. Dan wordt watchOS 10 namelijk aangekondigd tijdens de WWDC 2023, met daarin dus flinke vernieuwingen voor de interface. In september 2023 volgt vervolgens de aankondiging van de Apple Watch Series 9. Wil je het laatste nieuws rondom de update én de nieuwe Watch in de gaten houden? Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors

 

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar