Terug naar ‘Ook Apple Watch Series 8 krijgt géén nieuwe sensoren’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Ook Apple Watch Series 8 krijgt géén nieuwe sensoren’

Door Ward Edema10 januari 2022 09:112 min. leestijd0

Slecht nieuws voor mensen die wachten op de Apple Watch Series 8: ook dit model krijgt volgens geruchten géén nieuwe sensoren.

Apple Watch Series 8 sensoren

Weinig vernieuwend

Hoewel de Apple Watch Series 7 van vorig jaar een prachtig nieuw scherm kreeg, was het nieuwe model verder weinig vernieuwend. Zo was er geen nieuw ontwerp, en geen snellere chip, maar het grootste gemis was het ontbreken van nieuwe sensoren.

Al jaren zijn er geruchten over nieuwe gezondheidsfuncties voor de Apple Watch. Deze zouden door de introductie van nieuwe sensoren mogelijk worden. Een drietal sensoren zou in ontwikkeling zijn: een thermometer, een bloeddrukmeter en een glucosemeter.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple Watch Series 8 sensoren

Volgens nieuwe geruchten van Apple-analist Mark Gurman gaan we echter ook dit jaar nog geen nieuwe sensors in de Apple Watch zien. Gurman geeft aan dat de thermometer wel voor dit jaar gepland was, maar dat de kans groot is dat het nu uitgesteld is.

De overige sensoren zijn nog verder weg. De bloeddrukmeter komt pas over twee tot drie jaar naar de Watch, en de glucosemeter pas na 2025.

Apple Watch Series 8

Wél nieuwe functies

Het ontbreken van nieuwe sensoren betekent echter niet dat de Apple Watch Series 8 helemaal geen nieuwe functies krijgt. Zo wordt er een nieuwe chip verwacht die onder andere betere slaaptracking mogelijk maakt.

Ook is er een kans dat de Apple Watch Series 8 een nieuw ontwerp krijgt. Wij verwachtten dit nieuwe design vorig jaar al, maar het werd vermoedelijk door productieproblemen op het laatste moment geannuleerd.

Apple Watch Series 8 release

De Apple Watch Series 8 komt naar verwachting in september 2022 uit. Ook wordt er een nieuw SE-model verwacht, evenals een nieuw verstevigd sportmodel.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom de Apple Watch Series 8 en andere Apple-producten? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar