Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Ook Apple Watch Series 8 krijgt géén nieuwe sensoren’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Watch Series 8 sensoren


Lees verder na de advertentie

Slecht nieuws voor mensen die wachten op de Apple Watch Series 8: ook dit model krijgt volgens geruchten géén nieuwe sensoren.

Weinig vernieuwend

Hoewel de Apple Watch Series 7 van vorig jaar een prachtig nieuw scherm kreeg, was het nieuwe model verder weinig vernieuwend. Zo was er geen nieuw ontwerp, en geen snellere chip, maar het grootste gemis was het ontbreken van nieuwe sensoren.

Al jaren zijn er geruchten over nieuwe gezondheidsfuncties voor de Apple Watch. Deze zouden door de introductie van nieuwe sensoren mogelijk worden. Een drietal sensoren zou in ontwikkeling zijn: een thermometer, een bloeddrukmeter en een glucosemeter.

kooptip

Apple Watch Series 8 sensoren


kooptip

Volgens nieuwe geruchten van Apple-analist Mark Gurman gaan we echter ook dit jaar nog geen nieuwe sensors in de Apple Watch zien. Gurman geeft aan dat de thermometer wel voor dit jaar gepland was, maar dat de kans groot is dat het nu uitgesteld is.

De overige sensoren zijn nog verder weg. De bloeddrukmeter komt pas over twee tot drie jaar naar de Watch, en de glucosemeter pas na 2025.

Apple Watch Series 8

Wél nieuwe functies

Het ontbreken van nieuwe sensoren betekent echter niet dat de Apple Watch Series 8 helemaal geen nieuwe functies krijgt. Zo wordt er een nieuwe chip verwacht die onder andere betere slaaptracking mogelijk maakt.

Ook is er een kans dat de Apple Watch Series 8 een nieuw ontwerp krijgt. Wij verwachtten dit nieuwe design vorig jaar al, maar het werd vermoedelijk door productieproblemen op het laatste moment geannuleerd.

Apple Watch Series 8 release

De Apple Watch Series 8 komt naar verwachting in september 2022 uit. Ook wordt er een nieuw SE-model verwacht, evenals een nieuw verstevigd sportmodel.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom de Apple Watch Series 8 en andere Apple-producten? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac