Terug naar Apple Watch Series 5 heeft always-on display
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Watch Series 5 heeft always-on display

Door Daan Jeuken10 september 2019 19:592 min. leestijd0

De Apple Watch Series 5 heeft een subtiele maar leuke update gekregen. De belangrijkste vernieuwing is dat het scherm altijd aan staat – geen armgeslinger meer dus om de tijd te zien. Daarnaast zijn er nieuwe keramieken en titanium behuizingen, en heeft de Series 5 een ingebouwd kompas.

Apple Watch Series 5

Always-on display

De Series 5 maakt een einde aan een van de grootste en oudste ergernissen van de Apple Watch: je kunt niet subtiel kijken hoe laat het is, omdat het scherm uit gaat. Dat is nu verleden tijd. Het scherm van de Apple Watch Series 5 staat altijd aan. Maar uiteraard is dit concept goed uitgewerkt.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Als je de Watch wegdraait – het moment dat normaliter het scherm uit ging – wordt het scherm gedimd. Niet alleen de felheid wordt minder, maar alle Watch-faces en complicaties veranderen mee. De verversing gaat naar 1Hz, zodat het scherm extreem zuinig is en de batterij het nog steeds 18 uur volhoudt. Maar één ding blijft altijd goed leesbaar: de tijd. Zodra je je pols omhoog, komt het horloge weer tot leven. 

Ingebouwd kompas

De tweede grote vernieuwing is dat de Series 5 een ingebouwd kompas heeft. Hierdoor zie je in navigatie-apps direct welke kant je uitkijkt – net als op de iPhone. Ook andere appbouwers kunnen de kompas in hun apps gebruiken. En uiteraard is er een speciale Kompas-app, die alles doet wat je van een digitaal kompas verwacht. 

Apple Watch Series 5 kompas

Titanium en keramieken Apple Watch

De Apple Watch Series 5 is verkrijgbaar in twee nieuwe materialen: titanium en keramiek. Titanium is volledig nieuw voor de iPhone, keramiek was in het verleden al een optie voor de Apple Watch Edition. 

Het roestvrijstalen model is beschikbaar in goud, zilver en spacezwart. De aluminium case is er in zilver, goud en spacegrijs. 

Prijzen en beschikbaarheid

De Apple Watch Series 5 kost € 449 voor de 40-mm kast, de 44-mm variant is € 479. Daarmee is hij net zo duur als de Series 4 nu was. De Cellular-versie is in Amerika drie tientjes duurder, maar is bij ons nog steeds niet te koop. Daarnaast blijft de Series 3 ook in de schappen, deze kost € 229.

Je kunt de nieuwe Apple Watch Series 5 vandaag bestellen, je krijgt hem dan 20 september. 

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar