Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Apple stopt met verkoop leren Apple Watch-bandjes’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Watch leren bandjes


Lees verder na de advertentie

Slecht nieuws voor fans van leer (en goed nieuws voor koeien): Apple wil de leren bandjes voor de Apple Watch verbannen. De reden? Duurzaamheid.

Leren Apple Watch-bandjes verdwijnen

Al sinds de introductie van de Apple Watch in 2014 maken ze een vast deel uit van de collectie: leren Apple Watch-bandjes. Van bandjes met een Nederlands tintje (gemaakt door ECCO) tot peperdure Hermès-bandjes: we hebben door de jaren heen heel wat varianten voorbij zien komen.

Dit jaar komt daar volgens nieuwe geruchten een einde aan. Althans, als we kijken naar de bandjes die Apple zelf verkoopt. Om te verduurzamen wil Apple namelijk lederwaren in de ban doen. Vorige week werd al bekend dat hierdoor de leren iPhone-hoesjes gaan verdwijnen, maar nu lijkt het er dus ook op dat de leren bandjes van de Apple Watch gaan sneuvelen.

Duurzaam alternatief

Het gerucht komt van Apple-analist Mark Gurman, die heeft vernomen dat Apple momenteel Hèrmes-bandjes aanbiedt aan zijn eigen personeel met 90% korting. Dit gebeurt doorgaans alleen als Apple een product uit de verkoop haalt. Daarmee is het nog een mogelijkheid dat alleen de Hermès-bandjes sneuvelen, en de anderen leren bandjes niet – al lijkt dat ons minder waarschijnlijk.


kooptip

Apple vegan case

Apple komt wel met een alternatief voor het lederwaar. Net als bij de iPhone 15 gaat Apple experimenteren met een nieuw soort materiaal: FineWoven. Dit is een soort stof met een luxe uitstraling, waar verder geen dier aan te pas komt. Wat voor soort bandjes er met dit materiaal uitkomen, is nog onbekend.

Volgende week meer

Volgende week weten we al meer: dan worden namelijk de Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2 aangekondigd, evenals de iPhone 15 (en waarschijnlijk nog meer). Ga er dus op dinsdag 12 september om 19:00 voor zitten! We houden je op onze website natuurlijk helemaal bij – en via onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac