Terug naar ‘Apple is het eerste bedrijf met een waarde van 3 biljoen dollar’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple is het eerste bedrijf met een waarde van 3 biljoen dollar’

Door Annemiek Lourensen4 januari 2022 13:312 min. leestijd0

Heel even mocht Apple ontdekken hoe het voelt om een waarde van 3 biljoen dollar te bereiken. En dit is een historisch moment: de techgigant is hiermee het eerste bedrijf dat deze mijlpaal heeft behaald.

Apple waarde 3 biljoen

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Dit is hoe Apple de 3 biljoen dollar bereikte

Afgelopen nacht bereikte Apple een historisch hoge waarde van 3 biljoen dollar. Eén aandeel was op dat moment maar liefst 182,86 dollar waard. Toch was de vreugde van korte duur: het bedrijf sloot de dag weer af met een waarde net onder de 3 biljoen dollar. Maar ja, Apple is en blijft het allereerste bedrijf dat deze mijlpaal heeft bereikt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het is geen verrassing dat Apple succes boekt. Sinds het begin van de pandemie wordt er al veel winst gedraaid. Door de thuiswerkcultuur zijn werkgevers, werknemers en zelfs studenten gaan investeren in nieuwe hardware.  En ook op afstand wil men met elkaar in contact blijven. De producten van Apple passen dus precies in dit straatje.

Overigens betreft het bedrag de totale waarde van het bedrijf, niet het vermogen. Apple heeft dus zelf geen 3 biljoen dollar te besteden, al schieten ze ook hier niets tekort. Zo wordt verwacht dat er alleen dit jaar al een omzet van 118 miljard dollar wordt gemaakt.

Alle mijlpalen op een rij

Het is geen geheim dat Apple de afgelopen jaren enorm is gegroeid. Zo bereikte het bedrijf in september van 2018 nog een waarde van 1 biljoen dollar. Op dat moment was het zelfs het enige bedrijf ter wereld dat de twaalf nullen wist te behalen. En hetzelfde gold voor de 2 biljoen, die het bedrijf nog geen 16 maanden geleden bereikte.

Of Apple ook het volgende record verbreekt, moet nog maar blijken. De producten die in 2022 verschijnen, beloven anders veel goeds.

Bron: MacRumors

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar