Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple Vision Pro vanaf nu te testen op de Mac: zo ziet dat eruit

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Vision Pro menu


Lees verder na de advertentie

Het besturingssysteem van de Apple Vision Pro, visionOS, is vanaf nu te testen op de Mac. Zo ziet het eruit, en zo test je de software zelf.

Apple Vision Pro testen

Apple’s eerste mixed reality-headset is weliswaar op 5 juni aangekondigd; we moeten nog lang geduld hebben voordat we er eentje op kunnen doen. Begin 2024 komt de bril pas naar de VS, en later in het jaar is de headset ook in Nederland beschikbaar.

Toch betekent dat niet dat we een jaar moeten wachten voordat we visionOS, het besturingssysteem van de Apple Vision Pro, kunnen uittesten. Daarvoor heeft Apple vandaag namelijk een SDK – een software development kit – uitgebracht. Hiermee is het mogelijk om het volledige visionOS op je Mac te draaien.

visionOS: zo ziet het eruit

Door de SDK krijgen we een beter beeld van hoe visionOS er nou daadwerkelijk uit gaat zien. Want hoe mooi de gelikte promofilmpjes van Apple ook zijn, we hadden toch onze vraagtekens over hoe realistisch deze waren.


kooptip

visionOS bedieningspaneel

Die vraagtekens kunnen nu de deur uit. Uit de testversie van visionOS blijkt namelijk dat alle menu’s er precies zo gelikt uitzien als Apple demonstreerde, met doorzichtige vensters, schaduweffecten, glanzende knoppen en soepele animaties.

Nieuwe details

Door de SDK weten we ook meer over hoe sommige menu’s eruit gaan zien, zoals het bedieningspaneel, Spotlight, de Instellingen-app en meer. Eén van de tofste onthullingen zijn de zogenaamde ‘Environments’ waarmee je je realiteit kunt vervangen. We wisten al dat er van het meer bij Mount Hood een virtuele omgeving was, maar nu is ook de rest bekend:

visionOS omgevingen

  • Haleakala (Hawaï)
  • Yosemite National Park (Californië)
  • Joshua Tree National Park (Californië)
  • White Sands National Park (New Mexico)
  • Vrangla (Noorwegen)
  • De maan
  • Tropisch strand

Er zijn ook wat meer algemene opties, zoals de lucht, en abstracte kleuren die de vier seizoenen moeten vertegenwoordigen.

visionOS zelf proberen?

Wil je zelf visionOS uitproberen? Daarvoor heb je de nieuwste testversie van Xcode nodig, Apple’s software voor het maken van apps. Het gaat om Xcode 15 beta 2: die vind je op de ontwikkelaarssite van Apple. Hierin zit een speciale simulator voor visionOS.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac en MacRumors