Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Eerste nieuwe Apple-product van 2024 is al onderweg’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Vision Pro release date gerucht

Het moet hét nieuwe Apple-product van 2024 worden: de Apple Vision Pro. Maar wanneer precies ligt deze futuristische headset in de winkel? Dat zou al weleens heel snel kunnen zijn!

Apple Vision Pro al in januari te koop

Vorige week werd al duidelijk dat de productie van de Apple Vision Pro inmiddels in volle gang is. Nu zijn we weer een stapje verder: volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo zal de Vision Pro vanaf de eerste week van januari en masse worden verscheept, meldt hij in zijn vooruitblik op 2024.

Tegen eind januari of begin februari zou het product in de winkels moeten liggen. Althans: in de Verenigde Staten. Pas later in het jaar volgen andere landen, waaronder hopelijk ook Nederland en België. Kuo schat in dat Apple in 2024 een half miljoen exemplaren zal verkopen.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de Apple Vision Pro? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Mixed-reality headset

De Apple Vision Pro is een mixed reality-headset. Dat betekent dat virtual reality en augmented reality erin gecombineerd worden. Augmented reality betekent dat er een laagje informatie bovenop de werkelijkheid wordt geplaatst: je ziet dan virtuele objecten in de wereld om je heen. Met een draai aan de knop beland je in de virtual reality: daarmee word je volledig ondergedompeld in een digitale werkelijkheid.

Onthuld tijdens de WWDC

De tijdlijn van de Apple Vision Pro lijkt al met al een beetje op die van de HomePod (Apple’s slimme speaker). Beide producten werden aangekondigd tijdens de WWDC – Apple’s conferentie voor ontwikkelaars. De HomePod ging uiteindelijk eind januari in de voorverkoop en werd officieel uitgebracht in het begin van februari. De HomePod was tot de bekendmaking van de Vision Pro overigens Apple’s laatste echt nieuwe product.

Naar verwachting verschijnt er in 2025 al een tweede versie van de Apple Vision Pro: dit wordt dan een ‘gewone’ Apple Vision, zonder Pro dus, die waarschijnlijk een stuk vriendelijker geprijsd is.