Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Productie Apple Vision Pro op volle toeren: release over zes weken

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Vision Pro gestures

De productie van de Apple Vision Pro is volop bezig, en de langverwachte headset ligt al over zes weken in de winkels. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

Apple Vision Pro productie

De Apple Vision Pro is nu al één van de meest ambitieuze nieuwe producten van dit decennium. Het is Apple’s eerste mixed reality headset, waar je doorheen kijkt alsof je een normale bril op hebt. In je beeld worden virtuele objecten en menu’s geplaatst die levensecht lijken, via visionOS. En met een draai aan de knop wordt je hele omgeving vervangen door een virtuele wereld.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

De productie van de Apple Vision Pro is bijzonder complex: er wordt gebruikgemaakt van een gloednieuw type display, de pannenkoeklenzen zijn erg hoogwaardig, en aan de voorkant zit een speciaal scherm dat je ogen laat zien aan omstanders – mét het juiste perspectief. En hoewel dit bij elkaar een flinke uitdaging is, is de productie nu toch op volle toeren bezig, aldus Apple-analist Mark Gurman.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Apple Vision Pro release

Volgens Gurman betekent dit dat de Apple Vision Pro al in januari klaar is voor verkoop, en in februari – dus over zes weken al – in de winkels ligt. Let wel: alleen in Amerikaanse winkels. De Europese markt volgt later in 2024. Dit heeft waarschijnlijk te maken met beperkte productieaantallen in de eerste maanden, en het feit dat winkelpersoneel in Apple Stores en Apple Premium Resellers nog getraind moet worden voor de verkoop van de bril.

ftr_WWCD23_150

Wie er als eerste bij wil zijn, moet dus eerst even een vlucht boeken naar de VS. Neem dan wel $ 3499 mee, want dat is de vraagprijs van Apple’s nieuwe bril. Dit vertaalt zich waarschijnlijk naar zo’n € 4100 wanneer de bril naar de Benelux komt. Naar verwachting komt er in 2025 een tweede versie van de headset – de ‘normale’ Apple Vision – die rond de $ 1500 tot $ 2000 moet kosten.