Terug naar ‘Apple Vision Pro komt nog lang niet naar Nederland’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple Vision Pro komt nog lang niet naar Nederland’

Door Ward Edema7 juli 2023 14:033 min. leestijd0

De Apple Vision Pro heeft nog een hele weg te gaan voordat hij in Nederland uitkomt. Dat blijkt uit nieuwe geruchten.

Apple Vision Pro Nederland

Apple Vision Pro

Het is je vast niet ontgaan: op 5 juni kondigde Apple de Vision Pro aan, een revolutionaire headset die een nieuw tijdperk voor computers moet starten. Apple noemt dit ‘spatial computing’: computeren in de ruimte.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Je kunt met de Vision Pro vensters en apps tonen in de werkelijkheid, alsof het fysieke objecten zijn in je kamer. Ook is het mogelijk om je eigen omgeving te doen verdwijnen, zodat je bijvoorbeeld helemaal op kunt gaan in een film op een levensgroot bioscoopscherm.

Nog lang niet in Nederland

Apple heeft tijdens de presentatie aangegeven dat de headset begin 2024 naar de VS komt, en later in het jaar naar andere landen. Nu weten we meer over welke landen dat zijn. Apple-analist Mark Gurman beweert dat het Verenigd Koninkrijk en Canada als eerste op het lijstje staan, met daarna in het najaar een release in Duitsland, Frankrijk, Australië, Japan, Hong Kong en Zuid-Korea.

Apple Vision Pro

Dat zijn direct alle landen die op de kalender staan in 2024: Nederland schittert door afwezigheid. De kans is dus groot dat wij nog tot 2025 moeten wachten voordat we de Apple Vision Pro kunnen kopen. Tegen die tijd is volgens voorspellingen de goedkopere Apple Vision ook al dichtbij, waardoor we ons bijna gaan afvragen of de Vision Pro hier wel een kans heeft.

Productieproblemen en complexiteit

Waarom moeten we nou zo lang wachten? Dat heeft te maken met technische problemen met de productie van de headset. De bril is zo complex, dat Apple er eind dit jaar maar een paar ton kan produceren. Dit in tegenstelling tot de vele miljoenen iPhones, iPads en Macs die het bedrijf maakt.

Bovendien wordt de verkoop van de bril een lastig verhaal, waarvoor het personeel van de Apple Store specifiek getraind moet worden. Het kopen van de Apple Vision Pro zou alleen op afspraak kunnen, met een speciale test om de juiste maat te vinden voor hoofdband en de stof rondom de lenzen.

Genoeg andere producten

De vertraging van de Apple Vision Pro in Nederland is natuurlijk een teleurstelling, maar uiteraard komt Apple met genoeg ander nieuws. Zo verwachten we in september de iPhone 15 en nieuwe Apple Watch-modellen zoals de Apple Watch Ultra 2, en bovendien komt dan iOS 17 uit. Ook gewoon in Nederland.

Wil je het laatste nieuws bijhouden rondom al die nieuwe producten én de Apple Vision Pro? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

 

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar