Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Gaat de iPad verdwijnen? ‘Apple Vision Pro wordt vervanger’

Auteur: Ward Edema
4 reacties
Apple Vision Pro iPad vervanging

De Apple Vision Pro wordt op den duur de vervanger van de iPad. Dat stelt Apple-analist Mark Gurman – en die wending zou ons niks verbazen.

Lees verder na de advertentie

Apple Vision Pro: verfijning nodig

De Apple Vision Pro is nu al een behoorlijk succes. Ondanks de hoge vraagprijs van $ 3499 is de bril al meer dan 200.000 keer verkocht, en neemt hij in rap tempo sociale media over. Maar voordat de headset écht door iedereen gedragen gaat worden, moeten we eerst nog een paar generaties wachten.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple-analist Mark Gurman verwacht dat de bril pas bij de vierde generatie de ‘ideale vorm’ heeft zoals Apple die nu voor zich ziet. Oftewel: er is nog werk aan de winkel. Dat is ook het gevoel bij Apple’s Vision-team, dat zich volgens Gurman zelf ook realiseert dat het apparaat nu nog niet verfijnd genoeg is om iedere dag te gebruiken.

kooptip

Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!
Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Gaat de iPad verdwijnen?

Gurman geeft ook aan dat wanneer de grootste obstakels zijn overkomen – die met name te maken hebben met het gewicht, accuduur en de prijs van de headset – de Apple Vision Pro zomaar eens de iPad zou kunnen vervangen. De apparaten hebben veel raakvlakken: het besturingssysteem heeft dezelfde basis, je gebruikt het apparaat doorgaans alleen thuis, en entertainment en ‘casual computeren’ zijn de belangrijkste functies.

Apple Vision Pro reviews

Dit maakt de iPad enigszins overbodig. Het helpt ook niet mee dat de tablet momenteel in een gekke positie zit tussen de iPhone en Mac. Hij doet wat de andere twee apparaten doen, maar is minder praktisch dan de iPhone, en minder krachtig dan de Mac – hij zit in een soort limbo dus. Wel moet Apple’s headset eerst een prijs krijgen die in de buurt komt van de iPad, voordat hij de tablet kan vervangen. En de vraag is of dat ooit gaat gebeuren: van $ 3499 naar $ 499 is een behoorlijke sprong.