Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple heeft al voor 700 miljoen dollar aan Apple Vision Pro’s verkocht

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Vision Pro verkocht

De Apple Vision Pro is nog niet eens uit, maar Apple heeft al 700 miljoen dollar aan exemplaren verkocht. Is de headset nu al een groot succes?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, bijvoorbeeld over de Apple Vision Pro? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple Vision Pro

De Apple Vision Pro is de eerste mixed reality-headset in Apple’s assortiment. Hij combineert AR (Artificial Reality) met VR (Virtual Reality): AR plaatst een virtuele laag over je omgeving, met VR word je compleet ondergedompeld in een virtuele wereld. De Vision Pro werd vorig jaar aangekondigd, tijdens de jaarlijkse WWDC, en vanaf vrijdag 2 februari ligt hij in de winkels in de Verenigde Staten.

kooptip

De voorverkoop van het toestel startte op vrijdag 19 januari, en sindsdien zijn er al heel wat headsets over de toonbank gegaan. Zo beweert de Amerikaanse tech-website MacRumors dat Apple nu al tot wel 200.000 exemplaren van de Apple Vision Pro heeft verkocht. En gezien één enkele headset een prijskaartje vanaf 3.500 dollar heeft, komt dat neer op zo’n 700 miljoen dollar.

Nu al een succes?

Door zulke cijfers lijkt de Vision Pro nu al een enorm succes. Zo is het slechts tien dagen geleden dat de voorverkoop begon – en het toestel ligt nog niet eens in de winkel. Bovendien waren alle headsets die op de dag van lancering direct thuis worden geleverd binnen een paar uur al uitverkocht, evenals headsets die je diezelfde dag in de winkel kunt halen. Er was dus duidelijk meer dan genoeg vraag vanuit trouwe Apple-fans.

Tegelijkertijd is het erg vroeg om de headset nu al een succes te noemen. Zo beweerde Apple-analist Ming-Chi Kuo vorige week maandag nog dat er zo’n 160.000 tot 180.000 exemplaren van de Vision Pro waren verkocht, wat betekent dat de verkoop sindsdien een stuk langzamer gaat dan direct nadat de voorverkoop begon. Kuo had hier al over gewaarschuwd, gezien de prijs en de ‘niche’ markt van de headset.

De tijd zal het dus leren of de headset een succes gaat worden. Ook omdat een compleet nieuwe productcategorie moeilijk te vergelijken is met de verkoopcijfers van geliefde Apple-producten als de iPhone en Mac. Maar hoe je het ook wendt of keert, de Vision Pro is sowieso revolutionair. Vandaag belooft in ieder geval een belangrijke dag te worden: de eerste Apple Vision Pro reviews komen uit. En, hoe denk jij dat de headset scoort?