Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple deelt details Apple Vision Pro: accessoires, features en meer

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Vision Pro details

De Apple Vision Pro komt op 2 februari uit, en in aanloop naar de release heeft Apple veel nieuwe details over de headset gedeeld. Dit moet je allemaal weten.

Lees verder na de advertentie

Apple Vision Pro details

Het is bijna zover: de Apple Vision Pro ligt bijna in de winkels. Althans, Amerikaanse winkels. Vanaf 19 januari is de revolutionaire bril te bestellen, en vanaf 2 februari wordt hij ook daadwerkelijk geleverd. Vanaf die dag kunnen mensen hem ook testen in Amerikaanse Apple Stores, mits je van tevoren een afspraak maakt. Met de aankomende release heeft Apple ook veel nieuwe details bekendgemaakt, zowel via een uitgebreid persbericht, als via een subtiel bijgewerkte pagina over de Apple Vision Pro. Wij praten je bij over alle nieuwtjes.

1. Accessoires en verpakking

De Apple Vision Pro wordt geleverd met een hele lading aan accessoires, zodat iedereen hem comfortabel kan dragen. Zo zitten er twee verschillende hoofdbanden in de doos: één die enkel steun biedt aan de achterkant van je hoofd (Solo Knit Band), en een variant die op de achter- en bovenkant van je hoofd leunt (Dual Loop Band). Ook zitten er twee gezichtskussens in de doos, evenals de ‘light seal’ om omgevingslicht tegen te gaan.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De externe accu van de Apple Vision Pro is op te laden met een bijgeleverde usb-c-kabel en een usb-c-lichtnetadapter. Daarnaast wordt de bril geleverd met een hoesje om de glazen voorkant te beschermen, en een schoonmaakdoekje voor de lenzen. Niet bijgeleverd zijn de Zeiss-lenzen om je Apple Vision Pro op sterkte te krijgen: die kosten $ 149 voor een paar.

2. Apple Vision Pro features

Qua features heeft Apple ook wat bekendmakingen gedaan. Zo weten we nu dat de bril standaard 256 GB opslag heeft. Ook wordt de functie waarmee je kunt FaceTimen aan de hand van een digitale scan van je gezicht beschikbaar bij de lancering van de Apple Vision Pro, maar dit zal wel eerst een bèta-functie zijn.

Apple Vision Pro gezicht scannen

Ook zijn er ‘ruimtelijke games’ beschikbaar vanaf dag 1, zoals Game Room, What the Golf? en Super Fruit Ninja. Daarnaast kun je meer dan 150 films in 3D kijken op een virtueel scherm, via de ingebouwde Apple TV-app. De kans is groot dat 3D gewoon wordt toegevoegd aan films die al in de iTunes Movie Store staan, en dat dit ook van toepassing is op films die je al gekocht hebt.

3. Batterijduur

Ook over de batterijduur is nu meer bekend. Tijdens de aankondiging van de Apple Vision Pro in juni 2023 werd al aangegeven dat de bril twee uur meegaat op een lading. Nu is ook bekend dat je bij een simpelere taak, zoals het kijken van video, ongeveer 2,5 uur uit de bril kunt halen.

Vision Pro batterij

Dat klinkt niet heel indrukwekkend, maar veel last zullen gebruikers er niet van hebben. Want wanneer je virtueel op een scherm werkt of een film kijkt, zit of sta je lang op dezelfde plek en kun je de bril ‘gewoon’ aan de netvoeding hangen – net als je laptop. Alleen bij andere applicaties zul je afhankelijk zijn van de accuduur. Ook is de kans groot dat accessoiremakers al snel grotere externe accu’s gaan uitbrengen.

4. Reclamespotje

Het laatste nieuwtje: geheel in de stijl van de eerste iPhone-reclame heeft Apple een reclamespotje gedeeld voor de Apple Vision Pro. Die zal voorlopig alleen in de VS draaien, maar hij staat gelukkig ook gewoon op YouTube:

Apple Vision Pro: en Nederland dan?

Zoals gezegd ligt de Apple Vision Pro binnen een paar weken in de Amerikaanse winkels, vanaf $ 3499. Nederland heeft nog wat geduld nodig, evenals België. Naar verwachting komt de headset in het najaar naar de Benelux, en zullen Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk ons nog voor zijn. De prijs ligt in Europa naar verwachting rond de 4000 euro. Wij houden je tot de release op de hoogte via onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!