Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze apps zijn al helemaal klaar voor de Apple Vision Pro

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Vision

Vanaf vrijdag kunnen de eerste consumenten in Amerika aan de slag met de Apple Vision Pro. Dan wil je natuurlijk ook dat er meteen wat interessante apps zijn om uit te proberen. Die zijn er – en ze zien er bijzonder spectaculair uit.

Lees verder na de advertentie

De Apple Vision Pro is Apple’s eerste mixed reality-headset waarbij apps als het ware om je heen zweven, of waarbij je zelfs compleet kunt opgaan in een digitale wereld. Het besturingssysteem heet visionOS en komt standaard al met een degelijke selectie aan Apple-apps. Maar zo vlak voor release word ook duidelijk welke apps van derde partijen er straks in de App Store staan.

Carrot Weather

Carrot op de Apple Vision pro

Als de Apple Vision Pro straks zijn debuut maakt, staan er volgens schattingen direct al 250 apps klaar die speciaal voor de headset ontworpen zijn. Een van die apps is Carrot, een weer-app met een eigen persoonlijkheid. Carrot is doorgaans nogal cynisch, maar de Apple Vision Pro wordt wél enthousiast onthaald. Ook op de Apple Vision Pro geeft Carrot nauwkeurige voorspellingen – en hij laat een globe door je huiskamer zweven.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Apple? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Crouton

Zoek je nog een maaltijd-planner annex recepten-app, dan is Crouton een aanrader. De app is straks direct present op de Vision Pro, en op basis van de bovenstaande video kunnen we alleen maar concluderen dat Crouton er smaakvol uitziet.

Microsoft

Apple Vision Pro Powerpoint

Ook Microsoft is een van de partijen die direct apps heeft ontwikkeld voor de Apple Vision Pro. Zodat je straks helemaal kunt opgaan in PowerPoint, Word en zelfs Excel.

Night Sky

Night Sky

Night Sky is een app voor iedereen met interesse in astronomie of sterrenkijken. De app helpt bij het identificeren en leren over de objecten aan de nachtelijke hemel. Met deze app waan je je straks al helemaal in de kosmos.

Zoom

Zoom Apple Vision Pro

Vergader-app Zoom is een van de andere apps die meteen mee gaat doen. Op de Apple Vision Pro voelt het tijdens het thuiswerken alsof je je samen met je collega’s in één ruimte bevindt. Er wordt hiervoor gebruikgemaakt van persona’s – digitale avatars in 3D. Later dit jaar kun je 3D-objecten delen. Een game-designer kan zo bijvoorbeeld een character laten zien.

Djay

Djay apple vision pr

Er is nog een lange weg te gaan voordat je acte de présence mag geven tijdens de Super Bowl Halftime Show, maar je moet ergens beginnen. Met deze app waan je je in ieder geval een serieuze dj in je eigen huiskamer.

En deze apps schitteren nog door afwezigheid

Hoewel er straks dus een hoop apps klaarstaan om gedownload te worden, zijn er grote namen die voorlopig nog even verstek laten gaan. Netflix heeft al aangegeven niets in de Apple Vision Pro te zien, en ook Spotify en YouTube moet je voorlopig nog even missen.