Terug naar Apple verbant stickers voor WhatsApp uit App Store
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple verbant stickers voor WhatsApp uit App Store

Door Sven Lamers21 november 2018 11:582 min. leestijd0

Sinds kort kun je in WhatsApp stickers in je berichten plakken, net als bij andere messenger-apps zoals Telegram en Facebook Messenger. Om nieuwe stickerpakketten toe te voegen, heb je twee mogelijkheden. Een aantal vind je rechtstreeks in de app van WhatsApp, andere via de App Store. Ontwikkelaars hebben namelijk de mogelijkheid om zogeheten ‘sticker-apps’ te maken. De laatste methode vind Apple blijkbaar niet oke. Daarom heeft het al een aantal populaire sticker-packs uit de Store gehaald.

nieuwe WhatsApp stickers

Stickers als app worden verwijderd

De functie om stickers toe te voegen zit sinds eind oktober in WhatsApp. De dochteronderneming van Facebook heeft hiervoor een eenvoudige app gemaakt waarmee je heel gemakkelijk een eigen sticker-app kunt maken – en deze vervolgens beschikbaar stellen in de App Store of Google Play Store.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Naar verluidt was Apple dat een doorn in het oog. Het bedrijf zegt nu dat deze apps in strijd zijn met de algemene voorwaarden voor het gebruik van de App Store. Zo lijken sticker-apps te veel op elkaar en hebben vergelijkbare content en functies. Daarnaast moet je WhatsApp hebben om de apps te gebruiken. Alle apps in de App Store moeten volgens Apple een ‘minimum aan functionaliteit’ bieden en daar voldoen de sticker-apps niet aan.

Praktisch voor WhatsApp

De manier waarop WhatsApp de stickers beschikbaar stelt, is bijzonder praktisch en gemakkelijk voor het bedrijf. Het hoeft namelijk niet elk stickerpakket zelf controleren op copyright-schendingen of andere illegale content – daar moeten de aanbieders van de app stores voor zorgen. Of dat ook een reden is waarom Apple de sticker-apps nu verwijdert heeft, is niet bekend.

iCreate 146
iCreate 146
Ontdek de geheimen van iOS 16! 🔍

Bij andere messenger-apps zijn de stickers meestal alleen toe te voegen via de app zelf, zo ook bij Facebook Messenger bijvoorbeeld. En ook bij Apple vind je de stickers voor de Berichten-app vooral in de afzonderlijke iMessage App Store.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar