Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Nieuwe WhatsApp stickers versturen: zo werkt het

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
WhatsApp stickers


Lees verder na de advertentie

WhatsApp heeft een nieuwe optie toegevoegd om je berichtjes op te fleuren: sinds kort kun je stickers in je berichtjes plakken. Hoe je WhatsApp stickers kunt downloaden en toevoegen aan je bericht? We leggen het je uit.

WhatsApp stickers

WhatsApp stickers versturen

Om stickers in WhatsApp te kunnen gebruiken, heb je de nieuwste versie van de app nodig: WhatsApp versie 2.18.100. Het werkt als volgt:

  • Open een chat in WhatsApp.
  • Tik in het invoerveld op het sticker-symbool (met het omgevouwen hoekje). Er staan nu al enkele stickers van een koffiekopje. Maar we voegen er eerst meer toe. Tik op het plusje.
  • Je ziet nu een lijst met beschikbare stickerpakketten. Spreekt een stickerpakket je aan? Tik er dan op voor een voorvertoning van alle stickers. Tik daarna op de Download-knop. Downloaden is gratis.
  • Veeg de lijst met stickerpakketten naar beneden om hem af te sluiten.
  • Tik op een sticker die je leuk vindt – hij wordt meteen verzonden.

nieuwe WhatsApp stickers


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

In het vervolg open je de stickers altijd via de knop met het omgevouwen hoekje. Via de iconen boven aan het stickertoetsenbord open je snel het stickerpakket dat je zoekt.

Op dit moment is het sticker-aanbod nog niet gigantisch. Je hebt iets meer dan tien pakketten om uit te kiezen. Het aantal zal waarschijnlijk snel groeien, want het is voor ontwikkelaars mogelijk om nieuwe sticker-apps te maken.