Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple-updates voor het WK-voetbal: verbeterde Siri, playlists in Apple Music

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Siri WK-voetbal


Lees verder na de advertentie

Ook al doet Nederland niet mee aan het WK-voetbal, je wilt het toernooi natuurlijk wel volgen. Daarom geeft Apple bijna al zijn apps en diensten een update om deze te voorzien van extra informatie over het Wereldkampioenschap voetbal in Rusland. Voor al je vragen over uitslagen, statistieken en de spelers van de teams, kun je nu terecht bij Siri. In een persbericht laat Apple weten dat de virtuele assistent nu alles weet over het WK-voetbal 2018 in Rusland. Daarnaast krijgen nog meer apps extra WK-functies, zoals Muziek en de App Store.

Wat je Siri zoal kunt vragen

Siri weet voortaan de uitslagen, de standen, het speelschema en de opstellingen. Je kunt dus vragen stellen à la:

  • Wanneer speelt België tegen Engeland?
  • Welke landen zitten in groep E?
  • Wie zit er in de selectie van Duitsland?
  • Wie heeft de wedstrijd Frankrijk tegen Australië gewonnen?

Veruit de snelste manier om discussies in de kroeg op te lossen.

App Store en Apple Music

Tijdens het toernooi staat daarnaast de App Store in het teken van het WK-voetbal. Op het tabblad Vandaag gaan de App Store-redacteuren hun favoriete apps en games van voetbalsterren delen en geven ze tips voor het schieten van de perfecte voetbalfoto.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

In Apple Music krijgen alle 32 ploegen een eigen afspeellijst met de spannendste artiesten uit het betreffende land. Deze werden gekozen door de lokale redacteuren.

App Store WK-voetbal

Podcasts en iBooks

Zowel Podcasts en iBooks krijgen speciale selecties onder de noemer ‘The Beautiful Game’. Bij eerstgenoemde vind je ‘Game of our Lives’ van Jetty en ‘We Came to Win’ van Gimlet. Deze gaan over alles wat zich buiten het voetbalveld afspeelt. Verder is er met ‘Men in Blazers’ ook een wat traditionelere sport-podcast. In iBooks komen boeken in de spotlight die de rijke cultuur achter het grootste voetbalevenement belichten.

Clips

Ten slotte heeft Apple’s de app Clips al eerder uitgerust met speciaal voor het WK ontworpen afbeeldingen. Dat zijn bijvoorbeeld animatiestickers, labels en posters. Uiteraard kun je overal je eigen teksten toevoegen, zoals we dat van Clips al kennen.