Terug naar Waarom de invite van het Apple-event wél wat verklapt
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Waarom de invite van het Apple-event wél wat verklapt

Door Koen van Ekeren14 april 2021 12:193 min. leestijd0

Het is al jaren een sport: het ontcijferen van Apple’s uitnodiging voor het Apple Event. De tech-gigant verstopt nogal weleens hints in de uitnodiging. Maar die tijd is voorbij, claimen verschillende media. ‘Zoeken is tijdverspilling’. Wij laten zien dat dit onzin is – en welke aanwijzingen we in de invite van het Apple-event van 20 april aantreffen.

Apple-traditie: hints in uitnodigingen

Tijdens een Apple-event doet het bedrijf uit Cupertino allerlei aankondigingen. Meestal gaan ze over nieuwe producten. Ongeveer een week voordat het evenement plaatsvindt, maakt Apple de datum van het event bekend, door de uitnodiging naar de media te sturen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Traditiegetrouw staan er op zo’n uitnodiging aanwijzingen afgebeeld. Een memorabele is die van augustus 2005. In de uitnodiging die door Apple werd verzonden, was een klein spijkerbroekzakje te zien – ooit bedoeld voor een zakhorloge. Een week later haalde Steve Jobs uit datzelfde zakhorlogezakje de eerste iPod nano tevoorschijn.

Dan een andere beroemde uitnodiging: die van het maart-event van 2011. De omgeslagen hoek van een Kalender-icoon met daarachter een deel van een tablet liet niets te raden over: het evenement stond in het teken van de nieuwe iPad.

Is Apple ervan afgestapt?

Zo obvious zijn de aanwijzingen in de uitnodigingen allang niet meer. Sterker nog: ze zijn zo subtiel, dat verschillende Apple-websites claimen dat Apple er vanaf is gestapt. ‘Elke invite verklapte in de afgelopen twee jaar niets anders dan de wallpaper van het vlaggenschip dat wordt aangekondigd’, schrijft Parker Ortolani van 9to5Mac. ‘Het ontrafelen van eventuele hints is beslist tijdverspilling’, verzekert Cult of Mac.

Maar kijken we naar de afbeelding die Ortolani bij zijn Twitter-bericht voegde, dan zien we dat Apple zijn traditie wel degelijk voortzet. Links zie je de uitnodiging voor het iPhone-event van 2019, met daarin een kleurrijk Apple-logo. Die kleurt groen, blauw, geel, rood en paars. Later onthulde Tim Cook de iPhone 11, die verkrijgbaar was in allerlei vrolijke kleuropties. Inderdaad: groen, blauw, geel, rood en paars.

Daarnaast staat de uitnodiging voor het september-event van 2020, dat in het teken stond van de nieuwste Apple Watch. Hadden we vooraf kunnen weten: de naam ‘Time Flies’ is een knipoog naar de Watch. Dat het logo blauw kleurt, is niet zomaar: de Apple Watch was met de Series 6 voor het eerst verkrijgbaar in een blauwe tint.

Wat zijn dit keer de hints?

Apple’s traditie van het verstoppen van aanwijzingen in uitnodigingen is er dus nog steeds. En daarmee ook die van ons: het ontrafelen ervan. Pakken we de uitnodiging van gisteren erbij, dan lijkt Apple daarin eerdere geruchten te bevestigen: het evenement staat vooral in het teken van nieuwe iPads.

De uitnodiging bevat namelijk een gestileerde afbeelding van het Apple-logo, bestaande uit verschillende penseelstreken. Dat kan niet missen: de penseelstreken zijn een verwijzing naar de Apple Pencil, een belangrijk accessoire van de iPad. Volgens eerdere geruchten presenteert Apple een nieuwe iPad Pro en iPad mini.

Omdat het zo leuk is, speculeren we nog even verder. Er bestaat een kleine kans dat Apple dinsdag een compleet nieuw ontworpen iMac aankondigt. Volgens geruchten is de iMac 2021 (naast spacegrijs en zilver) verkrijgbaar in kleurrijke tinten: groen, hemelsblauw en roze. Kleuren die ook voorkomen in het gekrulde Apple-logo.

Zie jij nog hints? Laat het hieronder weten in de reacties. Meer over de verwachte aankondigingen lees je in ons artikel Officieel: Apple-event op 20 april (+ de verwachte producten).

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar