Terug naar Apple TV+ is nú beschikbaar: 5 kijktips
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple TV+ is nú beschikbaar: 5 kijktips

Door Laura Grootaarts1 november 2019 13:055 min. leestijd1

Het is zover: vanochtend is Apple TV+ van start gegaan. Het is Apple’s antwoord op streamingdiensten als Netflix en Disney+. Iedereen kan een week gratis kijken, en als je na 10 september een nieuw Apple-apparaat gekocht hebt, krijg je zelfs een jaar Apple TV+ cadeau. Maar welke series moet je kijken? Wij geven je 5 kijktips!

1. The Morning Show

The Morning Show heeft wat te bewijzen. Samen met het binnenhalen van Oprah, is deze serie hét paradepaardje van Apple TV+. Levy (Jennifer Aniston) en Mitch Kessler (Steve Carell) presenteren al jarenlang The Morning Show. Na vijftien jaar samenwerking wordt Kessler echter plots ontslagen vanwege seksueel wangedrag. Dan komt de roeptoeterende verslaggeefster Bradley Jackson (Reese Witherspoon) in beeld als vervanger voor Kessler.

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

In een tijd waarin de #MeToo-beweging nog altijd gaande is, geeft The Morning Show een treffend en op het eerste gezicht geloofwaardig kijkje in de keuken van een nieuwsredactie, zijn presentatoren, en de mediawereld in zijn geheel. Het acteerwerk van de drie hoofdrolspelers is ijzersterk – Aniston weet zich waardig van Rachel los te rukken – en de serie haalt zo nu en dan uit naar zowel de Amerikaanse conservatieven als de liberalen. Een dramedy van niveau met uitstekend acteerwerk, vele emoties en hier en daar ruimte voor luchtigheid.

2. Dickinson

Emily Dickinson was een Amerikaanse dichteres die opgroeide in een christelijk milieu, ergens in de eerste helft van de negentiende eeuw. Klinkt als hét recept voor een kostuumdrama over een historische figuur, maar Apple maakt er een eigenwijze en wat duistere comedy van.

De Emily in deze serie is een jaar of achttien en ze wil niet trouwen en geen tijd verspillen aan het huishouden. Ze wil alleen de beste poëet óóit worden – maar dat wil haar vader dan weer niet. En ze flirt af en toe een beetje met de dood, die gespeeld wordt door Wiz Kalifa. Een rapper in een serie die zich anderhalve eeuw terug afspeelt? Muziek van Billie Eilish? Een dichteres die “This is such bullshit” roept? De serie barst, weloverwogen, van de anachronismen. Ze maken duidelijk dat Dickinson haar tijd ver vooruit was. Leuk, maar wel een beetje typisch.

3. For All Mankind

Wat als de ‘space race’ nooit geëindigd was? Dat is de vraag die For All Mankind probeert te beantwoorden. De Amerikaanse president Nixon is er samen met ruimtevaartorganisatie NASA op gebrand om de Russen voorbij te streven. Want hoe kon het gebeuren dat de Russische kosmonaut Alexai Leonov als eerste mens voet op de maan zette? Je leest het al, deze serie speelt zich af in een alternatieve realiteit.

Regisseur Ronald D. Moore, bekend van Outlander en Battlestar Galactica, neemt de tijd om het verhaal te vertellen. Dit resulteert in lange, soms wat trage scènes. Uiterst sfeervol en passend bij die tijdsgeest, dat wel. Het gebrek aan een duidelijke hoofdrolspeler maakt het wat lastig om direct echt betrokken te raken bij de serie. Er wordt echter een vermakelijke alternatieve realiteit neergezet die naar meer smaakt. Vooral mensen die geïnteresseerd zijn in ruimtevaart of de ruimterace van de jaren 60 zullen hiervan smullen.

4. Snoopy in de ruimte

‘Had ik maar een normale hond’, verzucht Charlie Brown. Want Snoopy heeft een missie in deze serie: hij wil de ruimte in en dat blijkt bepaald geen peanuts. De kortste weg naar zijn doel? Solliciteren bij de NASA! Maar dat levert niet direct het gewenste resultaat op. Gelukkig zijn er nog andere manieren om de droom werkelijkheid te maken.

Snoopy in de ruimte heeft duidelijk een educatief tintje, en is in eerste instantie bedoeld voor kinderen. Maar laat dat je als volwassene zeker niet weerhouden om te kijken. Klein detail: de serie is in het Engels met Nederlandse ondertiteling. Nu tikt en swipet de jongste generatie ook met gemak door allerlei Engeltalige games heen, maar voor de echte kleintjes is het niet handig.

5. See

Een virus heeft de mensheid bijna uitgeroeid, de laatste overlevenden zijn blind. Maar dan wordt er een tweeling geboren die weer kan zien en die wordt gezien als duivels. Jason Momoa beschermt de kinderen, de gekke masturberende koningin – de Nederlandse actrice Sylvia Hoeks – wil ze dood hebben. 

Hoewel het verhaal eeuwen in de toekomst speelt, is de toonzetting en uitstraling middeleeuws, Game of Thrones-achtig maar dan in de bossen. Doordat de mensen niet meer kunnen zien, hebben andere zintuigen zich ernstig versterkt; de een hoort als Superman, de ander kijkt in de toekomst. Het duurt in de eerste aflevering even voor je dat allemaal verwerkt hebt, zeker wanneer in de eerste veldslag, waarbij bloedvergieten niet wordt geschuwd, het gebrek aan zicht geen enkel probleem lijkt. De pilot is zeker amusant, maar heeft nog geen ‘wow-gevoel’ of cliffhanger waardoor je aflevering 2 móét zien. Maar aangezien die toch al beschikbaar is (evenals aflevering 3) is het ook echt geen straf om door te kijken.

Meer weten over Apple TV+?
Bekijk dit dossier
Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV+
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
HPJ Niemeijer
Lezer
HPJ Niemeijer

Het zou ook fijn zijn wanneer oudere beloften eens werden ingelost, zoals onder andere de Nederlandse versie van de homepod en de watch waarmee je ook zonder een iphone in de buurt kan bellen, of waren en zijn dat loze beloftes geweest, de zogenaamde teasers?