Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
koopadvies Apple TV+

Apple TV+ gratis bij aankoop Apple-product: dit moet je weten

Auteur: Laura Grootaarts
10 reacties
Apple TV+ The Morning Show


Lees verder na de advertentie

Op vrijdag 1 november wordt Apple TV+ gelanceerd in meer dan honderd landen, waaronder Nederland en België. Dit is Apple’s eigen streamingdienst, die dé concurrent moet gaan vormen voor Netflix en het nieuwe Disney+. Een abonnement kost € 4,99 per maand en iedereen mag het een week gratis uitproberen. Maar heb je recent een Apple-product gekocht, dan heb je extra mazzel. Je kijkt Apple TV Plus gratis bij aankoop van een nieuw Apple-product; het gratis proefabonnement duurt een jaar.

Apple TV Plus gratis bij aankoop nieuwe Apple-producten

De aanbieding geldt bij aankoop van een nieuwe iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV (4K of HD) of Mac. De producten moeten gekocht zijn bij Apple of bij een erkende Apple-reseller, zoals Coolblue of MediaMarkt. Het geldt dus niet voor refurbished producten.

Datum aanschaf

Heb je nét een nieuwe iPhone of ander Apple-product gekocht? Geen probleem, de aanbieding geldt met terugwerkende kracht nog voor apparaten die vanaf 10 september 2019 gekocht zijn.

Na aanschaf heb je drie maanden de tijd om de aanbieding te activeren. Voor producten die vóór de lancering van Apple TV+ op 1 november zijn aangeschaft, heb je drie maanden de tijd vanaf 1 november. Dat is dus nog tot en met januari 2020.


kooptip

Het is nog niet duidelijk tot wanneer deze actie geldig is. ‘Voor beperkte tijd’, zegt Apple.

Abonnement activeren

Het gratis Apple TV Plus-abonnement kun je als volgt activeren.

  • Zet je nieuwe Apple-product aan. Zorg ervoor dat je bent ingelogd met je Apple ID.
  • Open op 1 november de app Apple TV. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van het besturingssysteem geïnstalleerd hebt.
  • Zie je de aanbieding niet direct in beeld, scrol dan naar beneden in het gedeelte ‘Nu kijken’.
  • Tik op ‘Geniet 1 jaar gratis’.

Mogelijk moet je nu nog wat extra stappen doorlopen. Er kan bijvoorbeeld gevraagd worden naar je Apple ID of je betaalmethode. En is de aanbieding nergens zichtbaar? Lees dan ook ons artikel Dit kun je doen als je je jaar gratis Apple TV+ niet ziet voor een alternatieve manier om het te activeren.

Wie kan er kijken naar Apple TV+?

Je kunt je gratis abonnement delen met tot zes gezinsleden. Hiervoor moet je gebruikmaken van ‘Delen met gezin’. Je kunt kijken op alle apparaten met gekoppelde Apple ID’s.

Meerdere nieuwe apparaten?

Het is niet zo dat je de gratis proefperiodes dan kunt stapelen, zodat je bij aankoop van bijvoorbeeld een iPhone en een iPad twee jaar gratis kijkt. De aanbieding geldt eenmaling voor één Apple ID. De aanbieding geldt ook slechts een keer per gezin als je Delen met gezin aan hebt staan. Stel dat iemand uit je gezin over een halfjaar ook een nieuw Apple-product koopt, dan krijg je niet opnieuw een gratis proefperiode van een jaar.

Je kunt je gratis proefperiode ook niet weggeven aan iemand anders.

Apple TV+ opzeggen

Na afloop van de gratis proefperiode wordt het abonnement automatisch verlengd. Op tijd opzeggen dus, over een jaartje. Let op: bij opzeggen wordt de gratis proefperiode direct beëindigd en je kunt Apple TV+ dan dus meteen niet meer gebruiken. Zeg dus zo laat mogelijk op! Een beetje flauw is dit wel, want bijna alle proefabonnementen van andere ontwikkelaars kun je meteen na het afsluiten opzeggen en blijven dan toch tot het einde van de periode geldig.

Wil je toch opzeggen? Het werkt zo:

  • Open de App Store.
  • Tik op je avatar rechtsboven.
  • Tik op Abonnementen.
  • Kies Apple TV+ en beëindig het abonnement.

Nieuwsgierig naar wat Apple TV+ te bieden heeft? bekijk dan enkele trailers in ons artikel Dit zijn ze: de trailers van ‘Netflix-killer’ Apple TV+.

https://youtu.be/Bt5k5Ix_wS8

Bron: Apple