Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

Apple verlengt gratis proefperiode Apple TV+ (update)

Auteur: Laura Grootaarts
5 reacties
Apple TV Plus jaar gratis


Lees verder na de advertentie

Update 23 oktober: Het is officieel: Apple heeft zojuist mails gestuurd naar Apple TV+-abonnees waarin te lezen is dat de gratis proefperiode is verlengd tot en met februari 2021. Je hoeft hiervoor zelf geen verdere actie te ondernemen. Je ziet de nieuwe einddatum ook in de App Store: tik rechtsboven op je account en op ‘Abonnementen’.

Hieronder lees je het oorspronkelijke bericht van 9 oktober.

Apple TV+ mail over gratis proefperiode


Apple TV+ viert binnenkort zijn eerste verjaardag. Dat betekent dat er voor veel mensen een einde komt aan de gratis proefperiode van een jaar. Maar niet getreurd: Apple verlengt het gratis proefabonnement met maximaal drie maanden.

Apple TV+ gratis proefperiode verlengd


kooptip

Apple TV+ werd op 1 november 2019 geïntroduceerd. Een abonnement kost € 4,99 per maand, maar bij aankoop van een Apple-product kijk je één jaar gratis Apple TV+. Heb je van begin af aan gebruikgemaakt van deze actie? Dan betekent dat dat je binnenkort moet gaan betalen. Maar nu is naar buiten gekomen dat Apple de gratis proefperiode gaat verlengen.

Apple heeft het nieuws inmiddels bevestigd aan The Verge. De precieze voorwaarden zijn nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk verlengt Apple de proefperiode tot en met 31 januari 2021. Heb je vanaf vorig jaar 1 november gebruikgemaakt van de actie, dan kijk je drie maanden gratis. Was je een maand later, dan zijn het twee maanden. Is je proefabonnement pas na 31 januari 2020 gestart, dan heb je pech. Betalende abonnees krijgen waarschijnlijk geld terug voor deze periode.

Maar waarom dan?

Het is nog niet duidelijk waarom Apple de gratis proefperiode verlengt. Misschien is het een aardigheidje, om ons door de ongetwijfeld lange winter van 2020 te helpen. Het zou ook kunnen dat Apple ons nog niet heeft kunnen laten zien wat het wilde laten zien, omdat producties door het coronavirus vertraging hebben opgelopen. Een ander scenario is dat er maar weinig abonnees overblijven als er voor Apple TV+ betaald moet worden. Waarschijnlijk horen we er dinsdag meer over tijdens het najaars-event van Apple.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: The Verge