Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Dit is waarom je naar Apple TV+ moet kijken!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple TV 4K 2022

Het is deze maand precies vijf jaar geleden dat Apple TV+ gelanceerd werd. En hoe gaat het na dat eerste lustrum? Bijzonder goed. De Apple Originals vielen al meermaals in de prijzen. En Apple TV+ blijkt nu de streamingdienst met de hoogst gewaardeerde content – althans, op IMDb.

Lees verder na de advertentie

Regelmatig Apple-nieuws in in je inbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Kwantiteit vs. kwaliteit

Amazon Prime Video, Netflix, Disney+, Hulu, Peacock, HBO Max, Paramount+ en Apple TV+ werden allemaal langs de meetlat gelegd door een onderzoeksbureau, zo schrijft 9to5Mac. Eerst het slechte nieuws: als het gaat om kwantiteit, dan presteert Apple TV+ magertjes. Op IMDb worden maar liefst 13.827 shows van Amazon Prime Video beoordeeld. Netflix blijft steken op ongeveer de helft en Apple TV+ heeft met 271 beoordeelde titels de allerkleinste catalogus.

kooptip

Maar onderschat Apple TV+ niet, want deze streamingdienst heeft gemiddeld de hoogste beoordeling. Om precies te zijn: een 7,01 op een schaal van 10. Uitschieters zijn onder meer The Morning Show en Ted Lasso, die beide een dikke 8 scoren op basis van honderdduizenden reviews. Deze series zijn niet voor niets bekroond met een Emmy-award.

Het onderzoek keek ook naar veel andere aspecten van streamingplatforms, zoals de beste voor kinderen. Ook daar wint Apple TV+. Ook opvallend: Netflix de hoogst beoordeelde sport- en technologieshows, terwijl Apple daar juist vol op inzet.

Apple TV+ steeds interessanter

Het aanbod van Apple TV+ wordt steeds interessanter. Films als Killers of The Flower Moon en Napoleon slaan bijzonder goed aan bij het grote publiek. En onlangs verpulverde de serie Masters of the Air alle records.. Wil je het eens uitproberen en kijken of die zeven van iMDB klopt? Er zijn diverse manieren om Apple TV+ gratis te testen.