Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple TV, Apple TV+, en de Apple TV-app: wat zijn de verschillen?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple TV plus


Lees verder na de advertentie

Apple heeft verschillende producten en diensten met de woorden “Apple TV” in de naam. Apple TV, Apple TV+, en de Apple TV-app: lekker verwarrend. Zie jij ook door de bomen het bos niet meer? In dit artikel leggen we uit wat het verschil is tussen de Apple TV, Apple TV+, en de Apple TV-app.

Apple TV

Laten we beginnen met de Apple TV. De Apple TV is een mediaspeler: een fysiek apparaat dat je kunt kopen en aansluiten op je televisie. Het is een klein zwart kastje met een afstandsbediening. Je maakt hiermee van iedere televisie een smart tv.

Apple TV 4K 2022

De Apple TV geeft je toegang tot allerlei content, zoals films, tv-programma’s en muziek. Je kunt apps downloaden op de Apple TV, zoals Netflix, Disney+, en Viaplay, om content te streamen van die diensten. Je kunt de Apple TV gebruiken om content te streamen vanaf je iPhone, iPad, of Mac naar je televisie. Of je gebruikt hem om mee te gamen, bijvoorbeeld de spellen van Apple Arcade.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De nieuwste versie van de Apple TV verscheen eind volgend jaar – lees ook onze Apple TV 4K 2022 review. Je koopt de nieuwste Apple TV vanaf € 169 bij Coolblue.

Apple TV+

Apple TV+ is een streamingdienst van Apple, vergelijkbaar met Netflix en Videoland. Het biedt exclusieve originele tv-programma’s en films aan, allemaal geproduceerd door Apple. Met Apple TV+ krijg je toegang tot de originele programma’s en films die exclusief zijn geproduceerd voor de dienst, waaronder series als The Morning Show, Ted Lasso, en For All Mankind. Deze content is nergens anders te zien.

Om toegang te krijgen tot Apple TV+, moet je je abonneren op de dienst. Dat kost (na een gratis proefperiode) € 6, 99 per maand. Apple TV+ maakt ook deel uit van Apple’s alles-in-één bundel Apple One. Je vindt Apple TV+ in de Apple TV-app of op tv.apple.com.

Apple TV-app

Apple TV app

De Apple TV-app is een app die beschikbaar is op Apple-apparaten, zoals de iPhone, iPad, en Apple TV. Het is een verzamelplaats voor content van verschillende bronnen. Om te beginnen natuurlijk het zojuist besproken Apple TV+ – de content die daaronder valt, vind je allemaal op het tabblad ‘Originals’ in de app.

Maar de Apple TV-app is veel meer dan dat. En dat is voor abonnees op Apple TV+ soms verwarrend: ‘Ik betaal al een abonnement, waarom is dan vervolgens niet alles in de app TV toegankelijk?’ Dat komt omdat er in de Apple TV-app ook nog een store is waarin je terechtkunt voor het kopen van nieuwe en populaire films. Deze worden niet gemaakt door Apple, en moet je dus los kopen. Deze blijven dan wel in jouw bezit. Huren is ook een optie.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Conclusie

  • De Apple TV is een mediaspeler om content mee te bekijken op je televisie, via apps of door te streamen vanaf bijvoorbeeld je iPhone.
  • Apple TV+ is een streamingdienst van Apple met exclusieve programma’s en films die alleen beschikbaar zijn op de dienst, waarvoor je een abonnement nodig hebt.
  • De Apple TV-app is een app op Apple-apparaten die verschillende contentbronnen samenbrengt en suggesties doet voor shows en films op basis van je kijkgeschiedenis.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!