Terug naar Apple presenteert nieuwe Apple TV 4K (en die is juist goedkoper)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple presenteert nieuwe Apple TV 4K (en die is juist goedkoper)

Door Laura Grootaarts18 oktober 2022 18:002 min. leestijd0

Apple heeft zojuist de nieuwe Apple TV 4K 2022 aangekondigd, naast een nieuwe iPad Pro en ‘gewone’ iPad. Wat is er nieuw en verbeterd aan de derde generatie van deze Apple TV?

Apple TV 4K 2022

Apple TV 4K 2022: wat is er nieuw?

De Apple TV 4K ondergaat wat kleine veranderingen ten opzichte van het vorige model uit 2021. Het design is nagenoeg hetzelfde – hoewel het woord ’TV’ nu van het kastje verdwenen is. De Apple TV is wel een stuk compacter geworden ten opzichte van zijn voorganger. Hij is wat minder dik en weegt door interne aanpassingen maar de helft: 208 in plaats van 425 gram.

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Een noemenswaardige verandering is de chip: Apple’s mediaspeler heeft een nieuwe A15 Bionic-chip. Die zit ook in het instapmodel van de nieuwe iPhone 14 en is 50 procent sneller dan de vorige generatie. De nieuwe Apple TV 4K ondersteunt verder in aanvulling op Dolby Vision ook HDR10+. Dat betekent dat de kleuren nog meer detail hebben en realistischer zijn.

Opmerkelijk is verder dat Apple nu een versie heeft zonder bedraad internet. Je kiest nu uit twee modellen: een model met 64 GB opslag en uitsluitend wifi, of een met 128 GB met wifi én ethernet. De eerste versie is eigenlijk geen optie voor mensen die er een serieuze thuisbioscoop op na houden, maar voor veel mensen zal ongecompliceerd streamen via wifi helemaal prima zijn. Iets waar je wel rekening mee moet houden, is dat alleen de uitgebreidere versie ook Thread ondersteunt, voor de allernieuwste. Smart Home-accessoires.

Apple TV 4K 2022: prijzen en beschikbaarheid

Apple TV 4K 2022 met Siri Remote

De nieuwe Apple TV met daarbij de Siri Remote (met usb-c) is nu al in de voorverkoop. Vanaf 4 november ligt hij in de winkels. Hij heeft een vanaf-prijs van € 169. De versie met ethernet kost twintig euro meer. Dat is zowaar goedkoper dan de vorige generatie die startte bij € 199– en dat terwijl de andere Apple-apparaten juist allemaal duurder worden.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar