Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
nieuws Apple TV

Nieuwe Apple TV 2022 op komst: dit kun je verwachten

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple TV 4K 2021


Lees verder na de advertentie

De Apple TV heeft vorig jaar nog de upgrade gekregen, maar nu komt er wéér een nieuw model aan. Dit kun je verwachten van de Apple TV 2022.

Apple TV 4K

De Apple TV 4K kreeg in 2021 een paar belangrijke verbeteringen. De A10 Fusion-chip uit 2016 werd vervangen door de snellere A12 Bionic uit 2018, de HDMI-aansluiting kreeg de upgrade naar versie 2.1, en er werd ondersteuning toegevoegd voor Wi-Fi 6.

Toch is er nog ruimte voor verbetering. Zo zit de iPhone inmiddels al bijna op de A16-chip, en begint de nieuwe Wi-Fi 6E-standaard steeds populairder te worden. Daarnaast heeft de Apple TV nu slechts 3GB werkgeheugen, wat voor sommige apps en games vrij beperkt is.

Apple TV 2022

Volgens betrouwbare Apple-leaker Mark Gurman werkt Apple aan een nieuwe versie van de Apple TV. Deze heeft de Apple A14-chip – die je ook vindt in de iPhone 12 – en een extra gigabyte werkgeheugen.


kooptip

goedkopere Apple TV

Hierdoor zouden de apps op de Apple TV significant sneller en soepeler kunnen draaien. Ook heeft de A14 een snellere Neural Engine, die bijvoorbeeld slimme functies als automatisch gegenereerde ondertiteling toe zou kunnen voegen.

Draadloze verbeteringen

Gurman zegt verder niks over andere verbeteringen voor de Apple TV 2022, maar de kans is aanwezig dat Apple er ook voor kiest om de draadloze chips een upgrade te geven. Zo zou Wi-Fi naar 6E kunnen gaan, en Bluetooth naar versie 5.2.

Hierdoor krijg je een snellere draadloze internetverbinding, evenals ondersteuning voor hoge kwaliteit audio als je je Apple TV met de aankomende tweede generatie AirPods Pro en AirPods Max gebruikt.

Apple TV 2022 release

Wanneer het nieuwe model Apple TV uitkomt, is ook nog onbekend – er is dus nog een kleine kans dat het toch een ‘Apple TV 2023’ wordt. Komt hij dit jaar, dan is een release in oktober of november aannemelijk. Anders verwachten wij hem in maart.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de aankomende Apple TV? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Power On