Terug naar Apple-topman: 'Apps afsluiten? Niet doen!'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple-topman: 'Apps afsluiten? Niet doen!'

Door Laura Grootaarts11 maart 2016 14:022 min. leestijd2

Ben jij zo iemand die regelmatig alle openstaande apps afsluit door twee keer op de thuisknop te duwen en ze daarna één voor één allemaal weg te vegen? Niet doen. We legden je al eerder in een iTip uit dat dat meer kwaad dan goed doet voor wat betreft de batterijduur. En nu weten we écht zeker dat het zo is, want Apple heeft het bevestigd.

Apps afsluiten

Tim Cook, weet jij hoe het zit?

Een lezer van 9to5Mac trok de stoute schoenen aan en besloot de kwestie begin deze week aan Apple voor te leggen. En niet zomaar aan de eerste de beste Apple-medewerker, hij stuurde een mail direct naar Apple-CEO Tim Cook, met daarin de vraag of Tim zelf regelmatig apps wegveegt en of dat noodzakelijk is voor de batterij.Mail aan Tim Cook

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Cook had zelf helaas geen tijd om een mailtje terug te typen, maar nog de volgende dag had een andere Apple-topman wel even een moment: Craig Federighi – ook niet de minste. Eerst verontschuldigt Federighi zich, omdat niet Tim Cook maar hij op de mail reageert. Zijn antwoord is kort en bondig: nee en nee. Zaak gesloten, lijkt ons. Mail Craig Federighi

Multitasking

Apple voerde een paar jaar terug multitasking in en veel mensen denken dat het belangrijks is om zo nu en dan alle actieve apps af te sluiten. Maar die apps zijn helemaal niet actief en verbruiken amper energie. Ze steeds weer sluiten en daarna weer openen, vergt uiteindelijk veel meer van je batterij.

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
ChrisLaarman
Lezer
ChrisLaarman

Ik vind de slotsom “Niet doen!” niet volgen uit de antwoorden (voluit vertaald) “Ik doe het niet” en”Het hoeft niet voor de accuduur”. Het is mijn stellige indruk (dus geen Wetenschappelijk Bewijs, maar Chris’ Overtuiging), dat het afsluiten van apps wel degelijk zinvol kan zijn. Bijvoorbeeld om communicatie af te sluiten, zoals het bepalen en doorgeven van je plaats. Of om geheugenruimte vrij te maken voor updates. Uitweidend over dat laatstgenoemde: Afgaande op mijn eigen ervaringen met updates op zeven iOS apparaten, met RAM van 0,5 tot 4 GB, en met de truc van Uitschakelen en dan toch Annuleren, zie… Lees meer »

Menno
Lezer
Menno

Laat maar een de app Waze of Elro web cam op de achtergrond open staan. Je zult zien dat je batterij dan toch echt wel veel sneller leeg is.