Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple-topman: 'Apps afsluiten? Niet doen!'

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
Mail aan Tim Cook


Lees verder na de advertentie

Ben jij zo iemand die regelmatig alle openstaande apps afsluit door twee keer op de thuisknop te duwen en ze daarna één voor één allemaal weg te vegen? Niet doen. We legden je al eerder in een iTip uit dat dat meer kwaad dan goed doet voor wat betreft de batterijduur. En nu weten we écht zeker dat het zo is, want Apple heeft het bevestigd.

Apps afsluiten

Tim Cook, weet jij hoe het zit?

Een lezer van 9to5Mac trok de stoute schoenen aan en besloot de kwestie begin deze week aan Apple voor te leggen. En niet zomaar aan de eerste de beste Apple-medewerker, hij stuurde een mail direct naar Apple-CEO Tim Cook, met daarin de vraag of Tim zelf regelmatig apps wegveegt en of dat noodzakelijk is voor de batterij.

Cook had zelf helaas geen tijd om een mailtje terug te typen, maar nog de volgende dag had een andere Apple-topman wel even een moment: Craig Federighi – ook niet de minste. Eerst verontschuldigt Federighi zich, omdat niet Tim Cook maar hij op de mail reageert. Zijn antwoord is kort en bondig: nee en nee. Zaak gesloten, lijkt ons. Mail Craig Federighi

Multitasking


kooptip

Apple voerde een paar jaar terug multitasking in en veel mensen denken dat het belangrijks is om zo nu en dan alle actieve apps af te sluiten. Maar die apps zijn helemaal niet actief en verbruiken amper energie. Ze steeds weer sluiten en daarna weer openen, vergt uiteindelijk veel meer van je batterij.