Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Gerucht: Apple test kleuren e-ink scherm voor opvouwbaar product

Auteur: Maurice Snijders
0 reacties
opvouwbare iphone kleuren e-ink


Lees verder na de advertentie

We schreven al eerder dat Apple vermoedelijk bezig is met het ontwikkelen van een opvouwbare iPhone, oftewel een iPhone Flip. Dat gerucht wordt nu ondersteund door een nieuw gerucht. Daaruit blijkt dat Apple momenteel een kleuren e-ink scherm test om in de toekomst in een opvouwbaar apparaat te verwerken.

Kleuren e-ink scherm

Het gerucht komt van de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo, die het op Twitter plaatste. Volgens Kuo kan dit zogeheten Electronic Paper Display (EPD) gebruikt worden voor een scherm aan de buitenkant van een opvouwbaar toestel. Een groter, uitgevouwen display maakt volgens heb gebruik van een meer geavanceerde displaytechniek. Kuo geeft verder aan dat een kleuren e-ink scherm aanzienlijk energie-efficiënter is dan andere displaytechnieken.

E-ink: misschien heb je er al van gehoord in verband met e-readers, want daar wordt deze schermtechniek al veel langer gebruikt. Het kijkt veel rustiger, omdat het scherm geen licht uitzendt – anders dan bij lcd- of oled-schermen. Het heeft een bijna papier-achtige look. E-ink bij e-readers is doorgaans zwart-wit, maar er zijn ook al varianten in kleur. Die worden bijvoorbeeld gebruikt door mensen die graag stripboeken lezen op hun e-reader.

Opvouwbaar apparaat

Apple is volgens Kuo van plan om in 2025 een eerste opvouwbaar apparaat te lanceren. Dat is volgens hem niet gelijk een iPhone Flip, maar vermoedelijk een apparaat met een scherm van 9 inch. Dat zit qua schermgrootte dus ergens tussen een iPhone en iPad in. Kuo denkt dat Apple zich in eerste instantie richt op middelgrote apparaten, gevolgd door modellen met grotere displays. Kleinere apparaten zoals de iPhone zijn pas als laatste aan de beurt.

Eerdere geruchten


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Er verschijnen de laatste tijd geregeld berichten over de plannen van Apple om een opvouwbaar apparaat te ontwikkelen. In februari schreven zowel beeldschermanalist Ross Young als Mark Gurman van Bloomberg nog dat Apple bezig was met een 20-inch opvouwbare MacBook/iPad. We houden de ontwikkeling uiteraard scherp in de gaten.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors