Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

De Apple Store-app gaat je gezicht scannen (en dit is waarom)

Auteur: Ward Edema
1 reacties
Apple Store gezicht

De Apple Store-app krijgt een nieuwe functie waarmee je gezicht wordt gescand. Maar waarom eigenlijk? Dit zit erachter.

Lees verder na de advertentie

Apple Store-app scant je gezicht

De Apple Store-app bestaat al heel wat jaren, en is dé manier om nieuwe Apple-apparatuur te kopen vanaf je luie stoel. Zo ook de aankomende Apple Vision Pro, die vanaf 19 januari te bestellen is – althans, via de Amerikaanse Apple Store. Maar zo’n bril is net even wat anders dan een nieuwe iPhone, omdat hij wel precies goed op je neus moet passen. En daarvoor heeft Apple nu wat verzonnen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Met behulp van de Face ID-camera aan de voorkant van je iPhone wordt namelijk een scan gemaakt van je gezicht. Daarmee bepaalt de Apple Store-app welk gezichtskussen jij nodig hebt bij je Vision Pro om hem goed op je gezicht te laten passen. Zo hoef je dus niet naar de fysieke Store om je headset op te laten meten – wel zo handig!

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Functie nu nog verborgen

De nieuwe functie in de Apple Store-app werd door techblog MacRumors diep in de code van de app gevonden. Oftewel: de functie is op dit moment nog niet actief. Wanneer er pre-orders geplaatst mogen worden – dat is dus 19 januari – wordt de functie waarschijnlijk geactiveerd.

Face ID gefopt

Wil je tegen die tijd zelf met de functie spelen? Dat kan. Download de Apple Store-app via de App Store, en tik rechtsboven op je profiel. Tik dan op ‘Instellingen’, en dan op ‘Land of regio’. Kies hier vervolgens voor de Verenigde Staten. Zo krijg je toegang tot de pre-order van de Vision Pro, die Nederland helaas moet missen.

Apple Vision Pro in Nederland

De Apple Vision Pro wordt in de VS vanaf 2 februari geleverd. In Nederland en België is de headset waarschijnlijk in het najaar van 2024 beschikbaar. Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zullen ons waarschijnlijk nog voor zijn.