Terug naar Apple werkt definitief niet meer samen met Jony Ive
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple werkt definitief niet meer samen met Jony Ive

Door Laura Grootaarts13 juli 2022 09:442 min. leestijd0

Apple en voormalig hoofdontwerper Jony Ive hebben hun samenwerking nu definitief beëindigd, zo schrijft The New York Times. Hiermee komt er een einde aan een samenwerkingsverband van drie decennia.

Jony Ive

Apple stopt samenwerking Jony Ive

Drie jaar geleden werd bekend dat Jony Ive zou vertrekken bij Apple. Hij startte toen zijn eigen design-bureau, LoveFrom. Maar ook daarna bleef Ive toch nauw betrokken bij Apple. ‘Ik kijk ernaar uit om nog lang met Jony samen te werken’, zei Apple-CEO Tim Cook bij het vertrek van Ive. Maar drie jaar later is het dan toch echt voorbij.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Toen Ive Apple verliet, tekende Apple een meerjarig contract met hem ter waarde van meer dan 100 miljoen dollar. Apple was daarmee de belangrijkste klant van LoveFrom, maar de deal hield wel in dat Ive niet mocht werken aan projecten die volgens Apple concurrerend waren.

Mogelijk heeft dat ‘concurrentiebeding’ een rol gespeeld in het niet verlengen van de samenwerking. Maar er speelden ook andere zaken. Binnen het management van Apple werden er vragen gesteld over het astronomische bedrag dat er aan Ive betaald werd. Ook was er frustratie omdat diverse Apple-medewerkers overstapten naar het bedrijf van Ive.

Iconische Apple-producten

iMac G3

Ive werkte al sinds 1992 bij Apple en drukte in al die jaren een enorme stempel op het bedrijf. Veel iconische Apple-producten komen uit de koker van Ive. In 1998 ontwierp hij bijvoorbeeld de iMac G3 – een kleurrijke computer met ronde lijnen, en dat in een tijd van grijze bakbeesten. Daarmee redde hij Apple zo’n beetje van de ondergang. Ook de iPod, de Apple Watch en nog veel meer succesvolle producten staan op Ive’s naam.

Dit vind je misschien ook interessant

Bron: NYT via MacRumors

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar