Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple werkt definitief niet meer samen met Jony Ive

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Jony Ive


Lees verder na de advertentie

Apple en voormalig hoofdontwerper Jony Ive hebben hun samenwerking nu definitief beëindigd, zo schrijft The New York Times. Hiermee komt er een einde aan een samenwerkingsverband van drie decennia.

Apple stopt samenwerking Jony Ive

Drie jaar geleden werd bekend dat Jony Ive zou vertrekken bij Apple. Hij startte toen zijn eigen design-bureau, LoveFrom. Maar ook daarna bleef Ive toch nauw betrokken bij Apple. ‘Ik kijk ernaar uit om nog lang met Jony samen te werken’, zei Apple-CEO Tim Cook bij het vertrek van Ive. Maar drie jaar later is het dan toch echt voorbij.

Toen Ive Apple verliet, tekende Apple een meerjarig contract met hem ter waarde van meer dan 100 miljoen dollar. Apple was daarmee de belangrijkste klant van LoveFrom, maar de deal hield wel in dat Ive niet mocht werken aan projecten die volgens Apple concurrerend waren.

Mogelijk heeft dat ‘concurrentiebeding’ een rol gespeeld in het niet verlengen van de samenwerking. Maar er speelden ook andere zaken. Binnen het management van Apple werden er vragen gesteld over het astronomische bedrag dat er aan Ive betaald werd. Ook was er frustratie omdat diverse Apple-medewerkers overstapten naar het bedrijf van Ive.

Iconische Apple-producten


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

iMac G3

Ive werkte al sinds 1992 bij Apple en drukte in al die jaren een enorme stempel op het bedrijf. Veel iconische Apple-producten komen uit de koker van Ive. In 1998 ontwierp hij bijvoorbeeld de iMac G3 – een kleurrijke computer met ronde lijnen, en dat in een tijd van grijze bakbeesten. Daarmee redde hij Apple zo’n beetje van de ondergang. Ook de iPod, de Apple Watch en nog veel meer succesvolle producten staan op Ive’s naam.

Dit vind je misschien ook interessant

Bron: NYT via MacRumors