Terug naar Jony Ive tóch betrokken bij design nieuwe iMac 2021
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Jony Ive tóch betrokken bij design nieuwe iMac 2021

Door Laura Grootaarts31 mei 2021 10:452 min. leestijd0

Het is inmiddels al twee jaar geleden dat hoofdontwerper Jony Ive is vertrokken bij Apple. Toch is hij betrokken geweest bij het ontwerp van de 24-inch iMac, die pas sinds dit voorjaar in de winkels ligt.

iMac 2021 kopen

Jony Ive werkte mee aan iMac M1

Jony Ive werkte bijna dertig jaar voor Apple en was verantwoordelijk voor veel iconische Apple-ontwerpen, waaronder de iMac G3, de iPod en zelfs Apple Park – het gigantische hoofdkantoor van Apple in Cupertino. Maar sinds 2019 moet Apple het zonder hem doen, want toen vertrok hij om zijn eigen design-bureau te beginnen; LoveFrom. Het leek een aderlating voor Apple, maar ook zonder Ive’s hulp ziet de nieuwe Mac er bijzonder chic uit.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nu heeft Apple aangegeven dat Ive tóch heeft meegewerkt aan de compleet nieuw ontworpen iMac. Dat blijkt uit een artikel van Wired. Het is alleen onduidelijk wanneer dat is gebeurd, en Apple wil daar verder niets over kwijt. Misschien heeft Apple LoveFrom ingehuurd om mee te denken over het nieuwe iMac-design. Maar het is ook mogelijk dat de nieuwe iMac al lang en breed in de steigers stond toen Ive nog bij Apple werkte. Want het ontwikkelen en ontwerpen van een compleet nieuw product kan soms jaren in beslag nemen.

Nieuwe 24-inch iMac

De 24-inch iMac heeft voor het eerst sinds 2007 een compleet nieuw design gekregen. De achterkant is minder bol en de randen rondom het scherm zijn versmald. De iMac is nog maar 11 millimeter dik! Ook is hij verkrijgbaar in maar liefst zeven sprankelende kleuren – een knipoog naar de iMac G3 uit 1998, die ook in allerlei kleuren beschikbaar was.

Het vernieuwende van de 24-inch iMac 2021 zit hem niet alleen in het ontwerp. Het is tevens de eerste iMac met de supersnelle M1-chip, Apple eerste eigen Mac-chip. De startprijs van de iMac 2021 is: € 1449.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar