Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac ūü§Ė
Cover van

Apple start reparatieprogramma voor MacBook Pro

Auteur: Sven Lamers
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Vertoont je MacBook Pro wel eens ernstige¬†grafische problemen zoals strepen of verdwijnen van het beeld? Dan hebben we goed nieuws, want Apple heeft nu eindelijk bevestigd dat er inderdaad een probleem is met de grafische processor van MacBook Pro’s uit 2011 en MacBook Pro’s met Retina-scherm van medio 2012 tot begin 2013. Vanaf 27 februari¬†gaat een ‘aanvullend reparatieprogramma voor videoproblemen met MacBook Pro‘ van start.

Grafische problemen

Zoals we eerder al schreven, ondervind je op betroffen Macs een compleet vertekend beeld of een niet meer werkende display. Ook kan het gebeuren dat de Mac onverwacht opnieuw opstart. Wat de hardwarefout precies inhoudt, is niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk is de grafische kaart van AMD de boosdoener. Die heeft hitteproblemen als gevolg van slechte koelpasta.

Controleer het zelf

Volgens Apple komt de hardwarefout slechts bij een klein percentage van alle gebruikers voor. Desondanks start het bedrijf¬†dus¬†nu dit reparatieprogramma, wat erop duidt dat het probleem toch iets vaker voorkomt. Om te controleren of jouw Mac in aanmerking komt, ga je naar de ‘Controleer uw service- en supportdekking‘-pagina, waar je het serienummer van je MacBook Pro moet invullen. Dat nummer vind je onder ‘Ô£Ņ>Over deze Mac’.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf ‚ā¨696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf ‚ā¨696!

Tot ‚ā¨7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt