Terug naar Apple ruimt App Store op: verouderde apps verdwijnen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple ruimt App Store op: verouderde apps verdwijnen

Door Laura Grootaarts2 september 2016 10:222 min. leestijd0

Met meer dan 2 miljoen apps is de App Store groter dan je je voor kunt stellen. Maar kwantiteit betekent niet per se kwaliteit, en tussen al die apps wordt het steeds lastiger om te vinden wat je zoekt. Tijd voor een grote schoonmaak in de Store, aldus Apple. Daarom gaat Apple de apps opnieuw beoordelen. Apps die niet voldoen aan de huidige maatstaven gaan verdwijnen.

Verbeteringen in de App Store

Apple heeft voor ontwikkelaars van apps een speciale pagina gemaakt over de verbeteringen in de App Store, hierop leggen ze uit wat ze vanaf 7 september van plan zijn: ‘Om het voor klanten gemakkelijker te maken om fantastische apps te vinden die passen bij hun vraag, willen we er zeker van zijn dat de apps in de App Store goed werken en up-to-date zijn. We implementeren een voortdurend proces waarbij we apps evalueren; we verwijderen apps die niet meer werken zoals bedoeld, die niet meer voldoen aan onze huidige eisen en die verouderd zijn.’

Wat nu als een app afgekeurd wordt?

Apps die niet eens meer opstarten, worden door Apple subiet verwijderd uit de App Store. Start een app nog wel op, maar voldoet-ie voor het overige niet meer aan de huidige eisen? Dan krijg de ontwikkelaar hierover bericht: hij krijgt dan nog dertig dagen de kans om de app een update te geven. Gebeurt dat niet, dan belandt de app alsnog in de prullenbak. Ontwikkelaars behouden nog wel het recht over de naam van hun app, ook als deze verwijderd is – niemand anders kan er dus mee aan de haal gaan.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Heb je een app op je iPhone en iPad staan die wordt verwijderd uit de App Store? En ben je er zelf nog prima tevreden over? Geen probleem, je kunt hem nog gewoon blijven gebruiken.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar