Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids ūüéß
Cover van

Apple’s goedkoopste Pencil is nu te bestellen

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Pencil 2023

De pre-order van de Apple Pencil met usb-c is officieel van start! Waar koop je de stylus, wat is het prijskaartje en met welke iPad-modellen is hij compatibel? Ontdek hier alles over de voorverkoop.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de prijzen en specificaties van de nieuwste Apple-producten? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple Pencil usb-c

Hij leek uit het niets te komen, maar op 17 oktober kondigde Apple plots een ‘Apple Pencil usb-c’ aan. Dit is is niet zozeer een opvolger van de Apple Pencil 2, eerder van de Apple Pencil 1. Zo moet je hem koppelen en opladen door hem in de aansluiting van de iPad te stoppen, niet door hem magnetisch op de zijkant te klikken.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De Apple Pencil met usb-c heeft het laagste prijskaartje van alle Apple-stylussen: 95 euro. Dit komt waarschijnlijk doordat hij geen drukgevoeligheid heeft. Het is dan ook geen Pencil om uitgebreid mee te tekenen, maar vooral om aantekeningen mee te maken en teksten mee te schrijven.

Apple Pencil met usb-c: pre-order

De Apple Pencil usb-c pre-order ging gisteren pas van start, op woensdag 2 november. Vanaf dinsdag 7 november ligt hij in de winkels. Maar bestel je ‘m tijdens de voorverkoop, dan kun je hem die dag dus ook al thuis verwachten. De Apple Pencil usb-c kopen kan in de Apple Store, maar ook bij vele webwinkels. Waaronder de volgende:

Apple Pencil: welke iPads?

Wil je de Apple Pencil met usb-c kopen, dan moet je eerst controleren of hij met jouw iPad compatibel is. Hij komt vooral voor de iPad 2022 van pas: deze tablet heeft een usb-c-aansluiting, maar werkte voorheen alleen met de Apple Pencil 1. Maar die Pencil heeft een Lightning-aansluiting, dus wilde je hem koppelen of opladen, dan had je daar een adapter voor nodig. En dat werkte nogal omslachtig.

De Apple Pencil usb-c is compatibel met de volgende iPads: