Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Wordt de toekomstige Apple Pencil aanraakgevoelig?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple pencil


Lees verder na de advertentie

De Apple Pencil is in de toekomst te bedienen via een aanraakgevoelig gedeelte. Althans: als een nieuw Apple-patent inderdaad werkelijkheid gaat worden.

Aanraakgevoelige Apple Pencil

In het patent genaamd Touch-based input for Stylus, staat dat Apple’s stylus mogelijk een aanraakgevoelig gedeelte krijgt. Waarschijnlijk in de buurt van de penpunt, waar je vingertop normaal ook al rust. Door daar bijvoorbeeld overheen te vegen, kun je verschillende acties in gang zetten. Wat precies, dat blijft op dit moment nog gissen. Misschien kun je met een veeg over de Apple Pencil de breedte van een penseel veel groter maken, in één pennenstreek wisselen tussen twee kleuren of inzoomen op de afbeelding.

Apple Pencil aanraakgevoelig

In het patent staat ook uitgelegd wat daarvan het voordeel is: nu pas je dit soort dingen aan in de app zelf, via het scherm van je iPad hebt. Als je de Apple Pencil vast hebt, voelt dat niet intuïtief. Het aanraakgevoelige deel zou zo slim zijn dat het de natuurlijke grip kan onderscheiden van de nieuwe bedieningsmogelijkheden, zodat je niet per ongeluk iets activeert.

Dubbeltikken op de Apple Pencil 2


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

In 2018 kwam de Apple Pencil 2 uit – die is alleen te gebruiken in combinatie met de iPad Pro 2018. Deze stylus is in beperkte mate ook al aanraakgevoelig: met een dubbeltik aan de voorkant van de pen, wissel je van gereedschap. Afhankelijk van de app switch je dan bijvoorbeeld tussen gum en kleurenpalet, en na opnieuw een dubbeltik weer terug.

Bron: United States Patent Application