Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'Apple Pencil 2 krijgt minimalistisch design en werkt met gebaren'

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
nieuwe Apple Pencil 2 functies


Lees verder na de advertentie

Apple geeft later vandaag een keynote waarin nieuwe producten worden aangekondigd, waaronder een iPad Pro 2018. De kans is groot dat de tablet samenwerkt met een nieuwe Apple Pencil 2, en die ondersteunt bediening met gebaren. Dit melden verschillende bronnen, waaronder ontwikkelaars Guilherme Rambo en Steve Throughton-Smith.

Apple Pencil 2 functies

Het is inmiddels drie jaar geleden dat de eerste Apple Pencil verscheen, speciaal voor de iPad Pro. De kans is groot dat Apple vanmiddag zijn eerste opvolger presenteert: de Apple Pencil 2. Tot nu toe was er weinig bekend over de digitale potlood, maar door speurwerk in de firmware van iOS is er nu meer bekend over de vernieuwingen.

Het lijkt er bijvoorbeeld sterk op dat de Apple Pencil werkt met veeggebaren. Met die gebaren zijn allerlei snelle acties mogelijk. Met een veegbeweging kun je bijvoorbeeld de penseelgrootte en -kleur wijzigen. Ook zouden verschillende acties gekoppeld zijn aan een enkele of dubbele tik op de Pencil. Met een dubbele tik zou je bijvoorbeeld snel de gum in kunnen schakelen, wat tekenliefhebbers zullen waarderen.

Het is nog afwachten of de Apple Pencil alleen samenwerkt met de nieuwe iPad Pro 2018, of dat de potlood ook oudere modellen ondersteunt. Volgens Guilherme Rambo is het ‘zeer waarschijnlijk’ dat de nieuwe stylus ook samenwerkt met de bestaande iPad Pro-lijn.

Minimalistisch ontwerp


kooptip

Daarnaast meldt Benjamin Geskin nog iets interessants. Geskin heeft vaker concrete informatie over de plannen van Apple en hij meldt dat de Apple Pencil 2018 een minimalistischer ontwerp heeft. Ook zou de zilveren rand aan de bovenkant verdwijnen.

Bovendien kan de Pencil magnetisch aan de zijkant van de nieuwe iPad Pro-modellen worden bevestigd. Een magneetje aan de stylus zou dit mogelijk maken. Gebruik je de Pencil even niet, dan kun je hem dus aan de rand van je iPad Pro kleven. Verder beweert Geskin dat de accessoire een nieuwe oplaadmethode heeft, maar hier laat hij verder niets over los. Mogelijk kan de Pencil draadloos worden opgeladen.

Eerder gingen er geruchten dat de Apple Pencil gemakkelijker te koppelen is – op een manier die we ook al kennen van de AirPods. Het is dan niet meer nodig om de pen in de Lightning-poort te prikken. Die poort vervangt Apple waarschijnlijk door usb-c.

Meer over de mogelijke vernieuwingen van de iPad Pro 2018 lees je in het artikel ‘Nieuwe details van compleet vernieuwde iPad Pro 2018 gelekt’.