Terug naar 6x dit kondigt Apple dinsdag aan tijdens het oktober-event 2018
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

6x dit kondigt Apple dinsdag aan tijdens het oktober-event 2018

Door Koen van Ekeren24 oktober 2018 10:053 min. leestijd0

Dinsdag organiseert Apple een speciaal oktober-event, in het Howard Gilman Opera House in New York. Het event staat waarschijnlijk grotendeels in het teken van de iPad Pro 2018 en een nieuw instapmodel van de MacBook. Analist Ming-Chi Kuo verwacht dat Apple daarnaast ook andere nieuwe producten voorstelt, waaronder een nieuwe iPad mini.

Mac-event 2018

Apple oktober-event 2018

‘There’s more in the making’, zo luidt de naam van het speciale evenement. Ruim een maand geleden presenteerde Apple al de iPhone XS (Max), iPhone Xr en Apple Watch series 4, maar voor dit jaar zijn er dus nog meer nieuwe Apple-producten in de maak. Dit zijn de zes verwachtingen van de doorgaans zeer goed ingelichte Kuo:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1. iPad Pro 2018

Kuo rekent op twee nieuwe iPad Pro-modellen die zijn uitgerust met usb-c. Net als de nieuwste iPhones hebben ze geen thuisknop, maar Face ID, en ontwerp waarbij de voorkant bijna alleen uit scherm bestaat. Ook zou de iPad Pro 2018 een nieuw ontworpen Apple Pencil ondersteunen, en een verbeterd scherm hebben. Wat de precieze verbeteringen van het display en de vernieuwde Apple Pencil zijn, is niet duidelijk.

2. iPad mini

Daarnaast doet Kuo een verrassende voorspelling: Apple lanceert een nieuwe versie van de iPad mini. De tablet zou voorzien zijn van een verbeterde processor en een goedkoper scherm hebben. Volgens de analist is het aannemelijk dat Apple de iPad mini naast de iPad Pro introduceert. Toch is hij er niet helemaal zeker van dat de lancering tijdens het Apple oktober-event 2018 plaatsvindt; het kan ook eind 2018 of begin 2019 zijn.

De iPad mini is al een tijd aan vervanging toe; op dit moment verkoopt Apple alleen de iPad mini 4, die vanafprijs heeft van € 439. Die ondersteunt geen Apple Pencil of True Tone en heeft een verouderde A8-chip, waarmee hij flink achterloopt op de goedkopere iPad 2018.

3. Goedkope MacBook (Air)

We mogen rekenen op een nieuw instapmodel van de MacBook. Nu is dat de 13-inch MacBook Air, die in 2010 voor het laatst zijn grote verbeteringen kreeg. Naar verwachting heeft de opvolger van de Air een moderner ontwerp, met dunne randen rondom het 13-inch-scherm. Ook heeft hij een scherp Retina-display en draait de Mac op een verbeterde chip.

4. MacBook

De MacBook krijgt eindelijk weer een update. De vernieuwingen van Apple’s dunste MacBook zijn niet spectaculair; het zou gaan om een processor-upgrade. De MacBook werd voor het laatst vernieuwd in april 2016. Destijds werd de MacBook geüpdatet met de Intel Core M-processor.

5. iMac

Ook de iMac wordt uitgerust met een nieuwe processor en andere interne verbeteringen. Kuo laat er nu niets over los, maar eerder beweerde hij dat de iMac een sterk verbeterd scherm krijgt.

6. Mac mini

Het heeft 4 jaar (!) geduurd, maar er lijkt dan eindelijk een update te komen voor de meest compacte en betaalbare Mac: de Mac mini. Details over de Mac mini geeft Kuo niet, maar de mini zal flink verbeterd zijn.

Apple event oktober volgen

Het Apple oktober-event 2018 begint op dinsdag 30 oktober, om 15:00 uur Nederlandse tijd. De keynote kun je volgen via een livestream die Apple zelf op de website beschikbaar stelt. Uiteraard houden we je ook via op icreatemagazine.nl op de hoogte van het evenement. En we doen live verslag op Twitter via @icreate_NL.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar