Terug naar ‘Apple Pay volgende week al in België’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple Pay volgende week al in België’

Door Laura Grootaarts30 oktober 2018 21:182 min. leestijd0

Apple Pay komt binnenkort naar België. Begin november zou het al geïntroduceerd worden, zo heeft De Tijd vernomen van verschillende insiders.

Apple Pay België

Apple Pay is Apple’s dienst om contactloos te betalen met onder meer je iPhone. In 2014 werd Apple Pay gestart in de Verenigde Staten en inmiddels werkt het ook in diverse Europese landen – en straks wellicht dus ook bij onze zuiderburen.

Apple Pay in België is aanvankelijk alleen te gebruiken door klanten van de bank BNP Paribas Fortis, die ook al werkt met de concurrent Google Pay. Consumenten kunnen hun bankpas toevoegen aan de Apple Wallet op de iPhone en vervolgens betalen bij NFC-terminals. Je bevestigt de betaling met Touch ID of, als je een iPhone X-model hebt, Face ID. Het is de bedoeling dat na enkele maanden ook andere Belgische banken volgen.

Meer weten over Apple Pay?
Bekijk dit dossier

En in Nederland?

Apple Pay naar Nederland

Daar willen we eigenlijk niet meer over praten, maar hopelijk gaan we hierin gelijk op met België. Mogelijk horen we aanstaande donderdag 1 november meer. Dan presenteert Apple de nieuwe kwartaalcijfers, en dat is traditioneel ook het moment waarop Apple de nieuwe Apple Pay-landen bekendmaakt. Op 1 augustus werd Apple Pay aangekondigd voor Duitsland.

iCreate 120
iCreate 120
iOS 14 + macOS Big Sur
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple Pay
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar